Fysieke screening

Veel bedrijven investeren in uitgebreidde werkplekonderzoeken en aangepaste hulpmiddelen op de werkplek, maar vergeten te laten kijken naar de medewerkers zelf. Wij gaan dit voor uw medeweker doen. Na een uitgebreidt vraaggesprek over de medische voorgeschiedenis van uw werknemer, gaan we beperkingen in mobiliteit en stabiliteit trachten te achterhalen. Fysieke problemen die mogelijk klachten geven, of in de toekomst klachten kunnen gaan geven. We doen dit middels twee verschillende testen, namelijk:

 

1. De Mobeefit mobiliteitstest

Met de geavanceerde Mobeefit technologie kunnen we de mobiliteit van het lichaam meetbaar maken.  Zo kunnen we de mobiliteit in de nek, schouders, lage rug, heupen, knieën en voeten in kaart brengen.
Uw werknemer krijgt na de test meteen het resultaat op papier mee, inclusief een oefenprogramma om de gevonden beperkingen aan te pakken; een advies op maat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Performance testen

Een goede houding op de werkplek is van groot belang. Om een goede houding te kunnen bereiken  en handhaven, zullen bepaalde spieren in ons lijf sterk genoeg moeten zijn. Met onze performance testen brengen we de stabiliteit van het lichaam van uw werknemer  in kaart. Hiermee  worden de zwakke schakels in onze houdingsspieren geanalyseerd en opgespoord. De performance testen geven een algemene indruk van het gehele lichaam. Er zijn verschillende varianten en deze performance testen kunnen aangepast worden, zodat het specifiek voor de werkzaamheden is. Aan de hand van de uitslag van deze testen, wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld, waar de werknemer mee aan de slag kan gaan, thuis of op de sportschool.