Algemene informatie

Werkgevers willen niets liever dan dat hun personeel vitaal en fit is. Het werkverzuim bij deze groep is lager en de effectiviteit van het werk hoger.  De werknemer kan alleen presteren op de werkvloer als zowel de fysieke en mentale gesteldheid optimaal zijn.

Fysieke en mentale klachten kunnen het uitvoeren van werkzaamheden belemmeren. Tegenwoordig beweegt de gemiddelde Nederlander te weinig, vooral diegene die een zittend beroep hebben.  Recente wetenschappelijke onderzoeken laten de negatieve effecten zien in zowel de bloedsuikerspiegel als de relatie met hart en vaatziekten en sommige kankers. Bewegen, ook tijdens kantooruren is van groot belang om dit te voorkomen. Naast de positieve fysieke effecten is het al langer algemeen bekend dat bewegen en sporten een gunstig effect hebben op onze mentale belastbaarheid.

Totaalpakket

Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan onze houding. Op veel bedrijven worden preventiemedewerkers ingezet, die zich richten op de werkplek of werkhouding, of wordt er geïnvesteerd in werkplekscans door een gespecialiseerd bedrijf. Maar wie kijkt er naar de werknemer zelf? Naar onze mening wordt dit vaak vergeten. Het kunnen bewegen zonder lichamelijke beperkingen is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een goede werkhouding. Zonder een  goede analyse van de beweeglijkheid en spierkracht zal het aanpassen van de werkplek minder effectief zijn.

"Er wordt geïnvesteerd in werkplekscans door een gespecialiseerd bedrijf. Maar wie kijkt er naar de werknemer zelf? Dit wordt vaak vergeten."

Investeer in beweging!

Cijfers van het CBS laten zien dat het ziekteverzuim in 2014 het laagst ooit was. Dit is een goede zaak, maar het percentage verzuim ligt nog steeds gemiddeld op 3,8%. Bij kleine bedrijven (0-10 werknemers) is dit percentage beduidend lager: 1,6%. Grote bedrijven (>100 werknemers) kampen met een ziekteverzuim van gemiddeld 4,6%.

 

Onderzoek van TNO en PwC toont aan dat het stimuleren van de werknemers om te voldoen aan de norm van gezond bewegen (dagelijks 30 min matig intensief bewegen) of de fitnorm (3x per week minimaal 20 minuten intensief bewegen) kostenbesparend kan werken. Op jaarbasis kan dit in Nederland een winst opleveren van 240-380 miljoen euro.

 

Het programma dat wij aan kunnen bieden om uw personeel te scannen op risico’s van ziekteverzuim én te motiveren om te voldoen aan de norm van gezond bewegen, kan uw bedrijf dus ook winst opleveren! 

 

Arbeid en preventie totaal pakket:

  • Inhoudelijke presentatie
  • Fysieke testen
  • Online coaching
  • Werkplekscans
  • Bedrijfsfitness