Nieuws

Twee uur extra gym verbetert schoolprestaties
06-01-2020
De scholen zijn weer begonnen na de vakantie. Om gelijk goed te beginnen. Schoolprestaties verbeteren door twee uur extra gym-/beweeglessen. Dat blijkt uit een onderzoek onder zo'n 2.000 12-jarigen van de Universiteit van Göteborg.
Bestaat een suikerverslaving?
05-01-2020
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat suiker een verslavende werking heeft, maar dat neemt niet weg dat veel mensen die stoppen met het gebruik van suiker geen effecten merken. We beschreven de tien meest voorkomende klachten die kunnen ontstaan wanneer je stopt met toegevoegde suikers.
NIEUWE FYSIOCENTERS WEBSITE ONLINE
04-01-2020
Onze nieuwe Fysiocenters website is online. De individuele websites gaan spoedig offline. Alle informatie over de Fysiocenter locaties kun je vinden op onze nieuwe website: www.fysiocenters.nl
Ik heb gewrichtsslijtage, maar klopt dat wel?
04-01-2020
Veel mensen met gewrichtsklachten krijgen de diagnose slijtage. Is dat wel juist? Slijtage klinkt logisch, maar het lichaam is zeker niet hetzelfde als bijvoorbeeld een automotor.
Veilig skiën: 7 basistips
28-11-2019
Elk jaar is er de klassieke massa-uittocht naar de wintersport. Om ongevallen te vermijden of de ernst ervan te verminderen, is preventie geboden. We delen graag zeven basistips voor veilig skiën.
FEIT OF FABEL gezond gewicht, bewegen niet belangrijk
19-11-2019
De stelling die voorligt is: met een gezond gewicht, is het niet erg als je minder beweegt. Is dit nu een feit of een fabel. We geven u graag antwoord...
Mogelijk overstaprecord zorgverzekering
17-11-2019
De zorgpremies zijn bekend. Naar verwachting zullen meer mensen dan vorig jaar van zorgverzekering wisselen. Mogelijk komt er zelfs een nieuw overstaprecord. De belangrijkste reden is de halvering van de maximale korting op collectieve verzekeringen van tien naar vijf procent.
Winterwandeling hartstikke gezond
15-11-2019
Als het buiten koud wordt, is het lekker bij de verwarming met een kopje thee. Heerlijk. Toch bevelen we u een winterwandeling aan. Er zijn meerdere redenen waarom een winterwandeling hartstikke gezond is.
Vraag het de fysio: de instabiele schouder
12-11-2019
Heeft u de diagnose instabiele schouder gekregen? We leggen graag uit wat het is en hoe u ervan kunt herstellen.
Computerwerk en tintelingen in mijn hand
21-10-2019
Veel computerwerk - en vooral werken met de muis - leidt vaak tot schouder-, arm- en soms zelfs handklachten. Soms zo erg dat de hand niet meer goed gebruikt kan worden. Hoe zit dat nou en wat kan ik eraan doen? Een korte uitleg.
Beter bewegen met deze 4 punten!
18-10-2019
Beter bewegen is een vitaler leven, maar hoe beweegt u nu beter? Eigenlijk is dat niet zo moeilijk. We delen graag 4 aandachtspunten...
Aiii is dit nu spit?
16-10-2019
Ineens schiet er een heftige pijn door uw rug. In de volksmond wordt dat wel spit genoemd of “door de rug gaan”. Vaak ontstaat het heel plotseling. Soms kunnen deze klachten echter ook geleidelijk aan ontstaan. Maar wat is spit nu eigenlijk?
Ook met deze 5 klachten is de fysio de beste keuze
14-10-2019
Gewrichtspijn, sportblessure of stijfheid ligt een afspraak bij de fysiotherapeut voor de hand, maar wist u dat ook voor deze minder voor de hand liggende klachten terechtkunt bij een fysiotherapeut?
Leuke manier voor beweegcontrole
26-09-2019
Een leuke manier om je controle in bepaalde bewegingen te testen (en meer controle op te bouwen) is om halverwege een beweging te stoppen en te kijken of u de beweging terug kunt uitvoeren. Een voorbeeld...
Eerste stappen naar actiever leven
25-09-2019
Eerder deelden we de voordelen van een actiever leven. Vandaag de eerste stappen naar een actiever leven. Een handig overzicht. Dit ons derde artikel in de serie: Gouden aanbevelingen voor gezondheid.
Advies fysieke activiteit naar leeftijd
23-09-2019
De WHO (World Health Organisation) heeft in 2018 een advies uitgebracht over bewegen en de gezondheidsvoordelen. Dit advies is per leeftijdsgroepen uitgesplitst. Graag delen we dit advies. Dit ons tweede artikel in de serie: Gouden aanbevelingen voor gezondheid.
Gouden aanbevelingen voor gezondheid (1)
22-09-2019
In een serie van 5 korte artikelen geven we u gouden aanbevelingen voor uw gezondheid. In dit deel 1: Bewegen als medicijn.
Hart en bewegen...
22-09-2019
"Zodra ik kortademig word of het gevoel heb dat mijn hart ‘op hol slaat’, maak ik me zorgen. Als ik loop, moet ik ergens gaan zitten en vraag ik me af of het met mijn hart komt goed." Klinkt u dit bekend? Wat te doen?
Fysieke activiteit helpt hersenen stress te verlagen
30-08-2019
Een onderzoeksteam van de Princeton University (USA) heeft ontdekt dat fysieke activiteit het brein reorganiseert. Daardoor worden stressprikkels verlaagd en krijgt gevoel van onrust minder invloed op normale hersenfuncties.
Vijf tips om (weer) te sporten
26-08-2019
De vakantie weer voorbij. Het ‘gewone’ leven is weer van toepassing. Dan wordt het ook weer tijd om weer te gaan sporten? Dit jaar beginnen we ermee! We geven u vijf tips die u van dienst kunnen zijn als u van nature geen sportman of -vrouw bent. Maar allereerst waarom.
Mythes rond artrose
25-08-2019
Rondom artrose bestaan veel mythes en verkeerde aannames. Dat leidt vaak tot beperkt resultaat bij het omgaan met artrose. Vanuit de wetenschap en de praktische ervaring ontkracht we 4 veelgehoorde mythen.
Shin Splint of beter MTSS
23-08-2019
Vooral hardlopers en (fanatieke) wandelaars ondervinden nogal eens last van - wat mij vroeger noemde - een Shin Splint. Tegenwoordig spreken we van Mediaal Tibiaal Stress Syndroom (MTSS). De klachten zijn pijn op en rond het scheenbeen. Het kan erg hinderlijk zijn en vaak is lopen niet meer goed mogelijk.
De eerste keer naar de fysiotherapeut. Wat kunt u verwachten?
22-08-2019
U overweegt naar de fysiotherapeut te gaan? Wist u dat direct naar de fysiotherapeut kunt? U heeft geen verwijzing nodig. Benieuwd wat u kunt verwachten bij de 1e afspraak?
Springend sommen maken
13-06-2019
Het lijkt wel het eerste wat kinderen leren zodra ze naar school gaan: zitten en hun mond houden. De kinderen in de kring, aan een tafeltje, sommigen angstvallig stil, anderen draaiend op hun stoel, wachtend op het moment dat ze weer door de klas mogen lopen of buiten mogen spelen. Een mens is namelijk niet gemaakt om te zitten en ook de (leer)prestaties hebben daaronder te lijden.
8 tips voor sporten in de warmte
23-05-2019
We zijn op weg naar de zomer. Als de temperatuur stijgt is het dan verstandig om buiten te sporten? Wel met onze 8 tips!
De fysiotherapeut en kwaliteit
22-05-2019
Door nieuwe inzichten en technieken verandert de fysiotherapie voortdurend. Om als fysiotherapeut te kunnen blijven werken volgens de laatste ontwikkelingen is het belangrijk om onze kennis up to date te houden.
Piekperiode hooikoorts
21-05-2019
De piekperiode van het graspollenseizoen begint rond 25 mei. Hierdoor is de kans op hooikoortsklachten tot eind juni zeer groot, melden Weeronline, Wageningen University & Research en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zaterdag. Volgens de onderzoekers doen hooikoortspatiënten er goed aan hun medicatie de komende weken af te stemmen op erg ongunstige condities.
Veroudering: persoonlijk ADVIES
20-05-2019
We worden steeds ouder, maar krijgen ook steeds meer ouderdomskwalen. Die kwalen lijken individueel bepaald te zijn. Persoonlijke aanpak lijkt belangrijk. Verschillende onderzoekers slaan de handen ineen. Daarvoor kregen zij 8,5 miljoen euro. Wat gaat dit onderzoek doen?
Ik heb een heupimpingement. Wat is dat eigenlijk?
17-05-2019
Heupimpingement is een verandering van het oppervlak van het heupgewricht. Daardoor is het gewricht vatbaarder voor beschadiging, resulterend in stijfheid en pijn. Heupimpingement is een proces dat kan voorafgaan aan heupartrose. Het komt het vaakst voor bij jonge, actieve mensen.
Een succesvolle Sponsor wandeltocht voor het KWF
06-05-2019
Op zondag 14 april vond de sponsor wandeltocht voor het KWF fonds plaats. Bijna 100 deelnemer liepen mee op deze mooie voorjaarsdag.
Fysiofitness, beweeggroepen (50+ en 70+) of zelfstandig sporten?
06-05-2019
Wist je dat wij op de locatie Bladel fysiofitness en beweeggroepen hebben onder begeleiding van een fysiotherapeut? Wil je meer in beweging komen?
Lisanne Wilting: Sportfysiotherapeute Msc.
06-05-2019
Begin dit jaar is Lisanne Wilting, collega uit Bladel, afgestudeerd als Sportfysiotherapeute.
Bent u ook mantelzorger?
06-05-2019
Met het netwerk MeeDoeN kwetsbare ouderen worden deelnemende zorgverleners/ disciplines in staat gesteld binnen de gemeente Bladel en Reusel kwalitatief hoogwaardige zorg te verlenen aan kwetsbare ouderen, waarbij zelfredzaamheid en eigen regie van de ouderen centraal staan.
5 TIPS - Veilig wandelen met artritis
25-04-2019
Wandelen is een veilige, plezierige, goedkope lichamelijke activiteit die - vooral als de temperaturen wat stijgen - extra aantrekkelijk is. Als u moet leven met artritis kunt u zeker ook genieten en profiteren van de verbeterde kracht- en het uithoudingsvermogen dat door lopen ontstaat. We delen 5 tips!
LACHEN IS GEZOND!
22-04-2019
"De lach is de kortste weg tussen twee mensen", zei Charlie Chaplin. Vandaag een vrolijk en positief bericht. Lachen is gezond en ook goed voor het moreel. Het is ook één van de beste remedies tegen stress. Bovendien is het gratis dus LACH!
Kies uw fysiotherapeut
19-04-2019
Natuurlijk is de waarde van de fysiotherapeut individueel, maar als (potentiële) cliënt van de fysiotherapeut zou u moeten weten waar u op moet letten als u een goede fysiotherapeut zoekt. Met deze 5 handvatten krijgt u inzicht helpen we u.
De enkelverzwikking
15-04-2019
Het begint lente te worden. Veel mensen trekken de loopschoenen weer aan en gaan fijn een stukje rennen. Heerlijk maar helaas vaak ook een tijd van een veel voorkomende blessure: de enkelverstuiking. In dit artikel: wat is het, hoe voelt het , wat te doen en hoe helpt de fysiotherapeut.
Stijve, pijnlijke gewrichten? U bent niet alleen!
28-03-2019
Naar schatting 54 miljoen volwassenen leven met deze chronische aandoening: artritis. Artritis maakt bewegen moeilijker, maar je kunt er wel wat aan doen. Veel voorkomende symptomen van artritis zijn: pijn, stijfheid en verminderd bewegingsomvang. Maar door goed en verantwoord bewegen kunt u zelf veel van deze symptomen verminderen.
Kunnen we de tijd stoppen?
27-03-2019
We kunnen de tijd niet stoppen. Of misschien toch wel? De juiste soort en hoeveelheid lichaamsbeweging kan helpen bij het voorkomen van veel leeftijdgerelateerde gezondheidsproblemen. Wij, fysiotherapeuten, schrijven lichaamsbeweging voor om u te helpen pijn te overwinnen, voldoende beweging te krijgen en uw onafhankelijkheid te behouden.
Spierpijn versus pijn: wat is het verschil
26-03-2019
Er zijn veel voordelen om te trainen, bijvoorbeeld voor een beter fysiek en mentaal welzijn. Er kan echter ook wat lichamelijk ongemak zijn verbonden aan trainingsactiviteiten als gevolg van 'de druk' die op het lichaam wordt uitgeoefend. Wat is nu het verschil spierpijn en pijn?
Wandelen of rennen
18-03-2019
Er zijn veel redenen waarom mensen gaan rennen: stress verlichten, energie opdoen, fitter worden of helpen bij het afvallen. Zelfs het humeur verbetert. Stuk voor stuk goede redenen dus, maar wat is nu beter wandelen of rennen?
Overload wapen tegen verlies spiermassa
09-03-2019
Vanaf 25 jaar verliest u jaarlijks ongeveer 1 procent in spiermassa en spierkracht. En 15-25 jaar later begint dit verlies ongemakkelijk te worden. Dit verlies heet in vaktaal sarcopenie. Niet zo leuk, maar je kunt sarcopenie afremmen of zelfs voorkomen.
Vermijd verslavende pijnstillers. Kies Fysiotherapie
22-02-2019
Niemand wil pijn lijden. Maar niemand moet zijn of haar gezondheid in gevaar brengen in een poging om pijnvrij te zijn. Steeds vaker worden sterke pijnstillers, zogenaamde opioïden voorgeschreven. Deze pijnstillers maskeren wel de pijn, maar kennen ook flinke gezondheidsrisico's.
12 feiten rondom artrose
21-02-2019
Ruim een miljoen Nederlanders hebben gewrichtspijn door artrose. Vaak ontstaat er beweegangst. Als een ding wel duidelijk is uit allerlei wetenschappelijk onderzoek is dat bewegen juist belangrijk is om dat wél te blijven doen. We delen graag 12 feiten rondom artrose…
5 Algemene mythes rondom lage rugpijn
20-02-2019
80% tot 90% van de volwassen bevolking ervaart op een bepaald moment in hun leven 1 of meerdere keren lage rugpijn. Helaas tonen onderzoeken aan dat veel mensen met lage rugpijn geen behandeling krijgen die aansluit bij de beste methoden uit de wetenschap. 5 mythes ontkracht...
Buikvet bij vrouwen en gezondheid
19-02-2019
Wat zegt een taillelijn over uw gezondheid? Op een bepaalde leeftijd groeit vooral bij vrouwen gemakkelijker buikvet. Dat brengt bepaalde risico's met zich mee. Wat zijn de risico's en wat doe ik er zelf aan om eventuele gezondheidsrisico's te beperken?
Hoe fysiotherapie helpt bij hoofdpijn
30-01-2019
Hoofdpijn komt bij 47% van de wereldbevolking voor. De meeste hoofdpijn is ongevaarlijk en lost geleidelijk op. Vaker voorkomende matige tot ernstige hoofdpijn beïnvloedt uw leven vaak negatief. De fysiotherapeut kan mogelijk helpen.
Nieuw bloedvatsysteem ontdekt
25-01-2019
Wetenschappers hebben een bijzondere ontdekking gedaan. Zij vonden een compleet nieuw bloedvatsysteem dat zich in de botten bevindt. Het systeem bestaat uit een enorm uitgebreid netwerk van haarvaten dat het beenmerg verbindt met het goed doorbloede beenvlies.
Meer blessures bij topvoetbalteams zonder winterstop
13-01-2019
Uit een onderzoek dat 7 voetbalseizoenen liep, werden bij teams zonder winterstop meer en ernstige blessures geregistreerd.
Skiën zonder risico's: zeven goede voornemens
07-01-2019
Elk jaar is er de klassieke massa-uittocht naar de wintersport. Hoewel het aantal skiverwondingen in zekere mate toeneemt, moet deze sport toch aangemoedigd worden omdat lichaamsbeweging goed is voor uw gezondheid. Om ongevallen te vermijden of de ernst ervan te verminderen, is preventie geboden. Zie hier zeven basistips voor veilig skiën.
Nieuwe doelen… Samen bereiken we meer
07-01-2019
Doelen stellen is lastig, de start van een nieuw jaar is bij uitstek de tijd om dat te doen. Bovenaan de lijstjes van de meeste mensen staat bijna altijd afvallen. Zullen we dat samen doen?
Vijf anti-aging voedingsmiddelen in koude tijden
07-01-2019
Belangrijke voedingsstoffen, antioxidanten en vitamines in fruit en groenten kunnen helpen om veroudering te bestrijden. Maar welke groente en fruit passen bij winterse tijden? Vijf producten die u de komende weken makkelijk kunt integreren.
Veranderingen in ons vak: een kans of en bedreiging?
15-12-2018
In 2019 starten wij met de praktijk in Bladel, als eerste de regio, met een nieuwe manier van vergoeden van fysiotherapie bij lage rugpijn, nekpijn en medio komend jaar ook bij schouderpijn.
Zorgpolis 2019
27-11-2018
Het einde van het jaar is in zicht. Traditioneel de periode dat we via allerlei reclamespotjes verleid worden om een nieuwe zorgpolis te kiezen. Het kiezen is niet gemakkelijk, er zijn nogal wat polissen. We hebben een overzicht gemaakt hoe vergoeding vanuit basis en aanvullende verzekering is geregeld voor fysiotherapie.
Vraag het de fysio: de peesontsteking
26-11-2018
De huisarts zegt dat ik een peesontsteking heb, hij spreekt over een ‘Jumpers Knee’. Wat is een peesontsteking? En wat kan ik er aan doen?
Nederlanders wachten lang met fysieke klachten
26-11-2018
Nederlanders wachten lang als ze fysieke klachten hebben. Ruim de helft (56%) wacht minstens enkele weken voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut.
Ouderen: vallen voorkomen met vitamine D
26-11-2018
Extra vitamine D in combinatie met beweging verkleint significant het valrisico bij ouderen.
Hardlopende senioren blijven langer jong
25-11-2018
Senioren die regelmatig joggen of hardlopen gaan efficiënter om met hun energie dan ouderen die zich beperken tot wandelen en blijven daarom langer jong.
Welke tijd is beter voor uw gezondheid
28-10-2018
De wintertijd is een feit! Na jaren van discussiëren lijkt er een einde te komen aan het verzetten van de klok. De Europese Commissie heeft namelijk het plan om een einde te maken aan het halfjaarlijkse verzetten, eind oktober en eind maart. Maar welke tijd moeten we gaan hanteren? Wat is beter voor uw gezondheid?
Wapen uzelf tegen de herfstdip
27-10-2018
Na een fantastisch zomer en lange nazomer, gaat het toch echt gebeuren. Herfst en wintertijd. Dagen worden korter, kouder en natter. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip. Hier is hoe u zichzelf wapent.
FYSIOTHERAPIE VOORKEUR BOVEN OPERATIE
25-10-2018
Onderzoek van OLVG in samenwerking met acht Nederlandse ziekenhuizen laat zien dat fysiotherapie net zo effectief is bij knieklachten als een operatie. Mensen ouder dan 45 jaar met een gescheurde meniscus worden vaak geopereerd, maar een behandeling met fysiotherapie heeft hetzelfde effect en daarmee de voorkeur.
MEER BEWEGEN, MAAR HOE?
24-10-2018
We moeten meer bewegen en onze spieren en botten trainen, zegt de Gezondheidsraad. Het levert heel veel gezondheidsvoordelen. Maar wat houdt dat in de praktijk nou in?
Nu ook massages bij Fysiocenter Bladel!
07-10-2018
Sinds augustus bieden wij ook massages aan. Heeft u regelmatig terugkerende spierklachten? Mogelijk is massage dan een goede uitkomst. Onze collega Sander van Leuven biedt u deze aan in Hapert.
DRIE FABELS LAGE RUGPIJN ONTKRACHTIGD
01-10-2018
Lage rugpijn komt vaak voor. Op een bepaald moment zal 80% tot 90% van de volwassen bevolking lage rugpijn ervaren. Helaas tonen onderzoeken aan dat veel mensen met lage rugpijn geen behandeling krijgen die in lijn is met de uitkomsten van recent wetenschappelijk onderzoek.
VERSLAVENDE PIJNSTILLER? KIES FYSIOTHERAPIE!
01-10-2018
Niemand wil pijn lijden. Maar niemand zou zijn of haar gezondheid in gevaar moten brengen in een poging om pijnvrij te zijn. Vermijd verslavende opoiden, kies voor fysiotherapie!
STOPTOBER WAAROM OOK ALWEER
01-10-2018
Op 1 oktober, is Stoptober weer van start gegaan. De nationale actie wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Volgens de Hartstichting doen meer dan 50.000 mensen mee aan de actie om 28 dagen te stoppen met roken.
BASISPAKKET 2019
27-09-2018
Het basispakket verandert per 1 januari 2019 weer. Een aantal vergoedingen worden uitgebreid en paracetamol, vitaminen en mineralen – die ook zonder recept te koop zijn – worden eruit gehaald. Een kort overzicht.
SOEPELE SCHOUDERS EN BOVENRUG
17-09-2018
Achtjes draaien om de schouders en bovenrug soepel te houden. Een leuke en gemakkelijk uit te voeren oefening.
WANDELEN... 5 indrukwekkende effecten
29-08-2018
September is Steptember, 10.000 stappen voor je gezondheid en om geld op te halen voor kinderen met Cerebrale Parese. Maar wel/geen actiemaand: wandelen is erg goed. Waarom? U kunt indrukwekkende gezondheidseffecten realiseren!
Weg met die steken in de zij
29-08-2018
Na de zomerrust kom je weer lekker in beweging, krijg je die vervelende steken in je zij. Hoewel de exacte oorzaak nog niet achterhaald is, zijn er wel een paar manieren om zijsteken te voorkomen, verminderen of verhelpen.
Blijf ontspannen, ook na uw vakantie!
29-08-2018
Het zonnetje, een mooie omgeving, even helemaal niks moeten... De vakantie dient om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Houd deze energie zo lang mogelijk vast.
VOORSTE KRUISBANDLETSEL
22-07-2018
In welk sportmedisch boek je ook kijkt. Voorste kruisbandblessures zijn in zo’n 70% van de gevallen niet-contact gerelateerd. We bespreken oorzaak, behandeling en preventie. In een filmpje tonen we het ‘schoolvoorbeeld’ hoe dit letsel ontstaat.
8 TIPS VOOR SPORTEN IN WARMTE
22-07-2018
Het wordt (nog) warmer. Is het dan verstandig om buiten te sporten? Wel met onze 8 tips.
UITDAGENDE BALANSOEFENING
19-07-2018
Coördinatie en balans zijn belangrijk in ons dagelijks functioneren. U stapt plotseling van de fiets, loopt de trap af en mist de laatste trede of valt bijna door die scheefliggende stoeptegel. Als u beweegt zijn er vele dagelijkse uitdagingen.
MET DE AUTO OP VAKANTIE
12-07-2018
Gaat u op vakantie en maakt u een lange autorit? Dat kan een behoorlijke aanslag op uw lichaam zijn. Vooral uw onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. Een paar tips...
Nieuwe collega Fysiocenter Bladel: Maud Claes
07-07-2018
Vanaf medio mei is Maud Claes werkzaam binnen Fysiocenter Bladel. Zij zal Lisanne Wilting gaan vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof.
Strategiedag Fysio- en Sportcenter 2018
07-07-2018
Afgelopen maand vond onze eerste gezamenlijke strategiedag plaats. Een grote delegatie van collega's uit Bladel, Hapert en Hoogeloon hebben samen gezeten om de samenwerking verder te versterken.
Medewerker in de schijnwerper: Anky van de Wiel- Vermeulen
07-07-2018
Afgelopen periode hebben we persoonlijke video's gemaakt van het vaste team fysiotherapeuten in Bladel. In deze video's ziet u hoe onze collega's werken. Iedere maand willen we een medewerker in de schijnwerpers zetten, deze keer is dat Anky van de Wiel- Vermeulen.
Zorgen voor de juiste zorg: MeeDoeN Kwetsbare Ouderen in het ED!
07-07-2018
Afgelopen maand stond onze collega Anky, samen met de collega bestuurders van de vereniging MeeDoeN Ketsbare ouderen, in het Eindhovens Dagblad..
Na een lange reis fitte en uitgeruste benen: de Travelkous
07-07-2018
Bij langdurig zitten in auto, trein, vliegtuig of bus kunnen er klachten aan de benen ontstaan. U kunt zware en vermoeide benen krijgen, opgezwollen enkels of zelfs reizigerstrombose. Vooral dat laatste kan een zeer ernstige situatie veroorzaken. U kunt dat voorkomen door het dragen van Travelkousen.
5 fouten die hardlopers blijven maken
29-05-2018
Als het buiten lekker weer is, neemt het aantal hardlopers toe. We zien dat beginners of gevorderde lopers vaak vijf dezelfde fouten blijven maken.
SQUAT: TOPOEFENING VOOR IEDEREEN
22-05-2018
De Squat een populaire oefening voor iedereen van topsporter tot bankzitter. Ook een oefening die gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, maar je moet wel even goed op de uitvoering letten. We bespreken de uitvoering en de voordelen.
Week van de Schildklier 2018
13-05-2018
In de week van de Schildklier 14 t/m 18 mei 2018 staat het thema ‘Optimaal instellen luistert nauw’ centraal. Een slecht werkende Schildklier heeft een enorme impact op het leven. Hoe zit dat en wat kan de fysiotherapeut voor je doen?
Rugpijn en een foto... Wat nu?
06-05-2018
Je hebt rugpijn, vertrouwt het niet. Er is een foto gemaakt, ja misschien zelfs een MRI. De Uitslag is afwijkend. Wat nu?
ASTMA en bewegen
01-05-2018
1 mei was het wereld astmadag. Graag geven wij ook wat extra aandacht aan astma en de voordelen van bewegen. Sport en bewegen is natuurlijk gezond, maar vooral voor mensen met astma zijn de voordelen enorm.
Beweegaanbevelingen per leeftijdsgroep
23-04-2018
Dagelijkse beweging is noodzakelijk om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven. Maar wat moet u nu aan beweging doen? We hebben aanbevelingen per leeftijdsgroep op een rijtje gezet.
Alcohol Calorieen Calculator
23-04-2018
Mooi weer, terrasje pakken, lekker drankje erbij. Heerlijk! Telt u uw alcohol consumpties ook mee bij uw dagelijkse calorieen? Waarschijnlijk niet! Een gram alcohol levert bijna net zoveel energie als een gram vet.
Medewerker in de schijnwerper: Maartje van den Ackerveken
16-04-2018
Afgelopen periode hebben we persoonlijke video's gemaakt van het vaste team fysiotherapeuten. In deze video's ziet u hoe onze collega's werken. Iedere maand willen we een medewerker in de schijnwerpers zetten, deze keer is dat Maartje van den Ackerveken
Peeszorg: een nieuwe samenwerking in Bladel!
16-04-2018
Fysiocenter Bladel en Fysiotherapie Bladel bundelen hun krachten in de behandeling bij chronische peesproblematiek...
Fysiocenter Bladel, Hapert en Hoogeloon bundelen de krachten.
16-04-2018
Onlangs verscheen er een advertorial over de samenwerking van Fysiocenter Bladel, Hapert en Hoogeloon. Een samenwerking die komende maanden steeds meer vorm zal krijgen.
Lage rugklachten zijn een symptoom, geen ziekte
16-04-2018
Rugpijn. Bijna iedereen heeft of krijgt er weleens te maken. Soms is de belasting hoog of eenzijdig. Niet alleen zwaar tillen, maar juist ook veel zitten is belastend. Uit recent onderzoek is nu duidelijk wat de beste aanpak is.
Het is Lente! Is slikken vitamine D nog nodig?
11-04-2018
Vitamine D is een belangrijke vitamine voor onder andere gezond bot- en spierweefsel. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Als de zon nu meer schijnt, is het slikken van vitamine D nog wel nodig?
Slaap onderschat middel voor herstel
09-04-2018
Zelfs met een op maat trainingsprogramma en een uitgekiend voedingsschema kan te weinig slaap jouw prestaties toch negatief beïnvloeden.
Start tennisseizoen - voorkom blessures
27-03-2018
Traditioneel begint 1 april het tennisseizoen buiten. Om een goede start te maken en vooral ook een blessurevrij tennisseizoen te beleven, presenteren we een handige informatiefilmpje.
Uurtje vooruit... Stijging hartinfarcten
22-03-2018
Het is weer zomertijd. Op weg naar lente en zomer met meer licht. Lekker, maar of het lichaam daar altijd zo goed op reageert? Niet altijd zo blijkt...
Mijn ene arm kan verder op mijn rug dan de ander. Hoe kan dat?
16-03-2018
Merkt u ook wel eens dat de ene arm verder en hoger op uw rug kan dan de andere? Dat is niet vreemd, het heeft alles te maken met uw anatomie. Die anatomie bepaalt de bewegingsvoorkeur
Vooral met beweegklachten naar huisarts
11-03-2018
De huisarts krijgt het vaakst klachten over houding en beweging op het spreekuur. Vooral klachten aan knie en de onderrug, zo blijkt uit cijfers van NIVEL Zorgregistraties. Je kunt ook direct naar jouw fysiotherapeut. Hoe zit dat ook alweer...
Medewerker in de schijnwerper: Matthijs Reedijk
28-02-2018
Afgelopen periode hebben we persoonlijke video's gemaakt van het vaste team fysiotherapeuten. In deze video's ziet u hoe onze collega's werken. Iedere maand willen we een medewerker in de schijnwerpers zetten, deze keer is dat Matthijs Reedijk
Over belasting en overbelasting
23-02-2018
Uit onderzoek blijkt dat pijn en klachten bij bewegen heel veel voorkomen. Wel 4 op de 5 mensen heeft weleens 
te maken met pijn aan rug, nek en/of schouders. Hoe ontstaan die klachten en -belangrijker- wat doe je eraan?
Kracht, conditie of allebei?
22-02-2018
Je bent op zoek naar de beste aanpak! We helpen je graag op weg naar een fitter leven waarbij je gelijk die paar kilootjes er nu wel vanaf krijgt. Er zijn twee belangrijke ingrediënten voor een fit en gezond leven. Gezonde voeding en trainen/ bewegen. Je bent waarschijnlijk al bezig met goede voeding, maar wat is nu de goede beweging?
Kan een fysiotherapeut een versleten gewricht weer beter maken?
19-02-2018
Veel mensen kampen met pijnlijke en stijve gewrichten. Vooral als je de 50 bent gepasseerd, krijg je al snel de diagnose slijtage. Dat klinkt nogal fataal. Is er nog iets te doen aan slijtage?
Product van de maand januari: Rodisil Kniebrace Plus
30-01-2018
Iedere maand hebben we een topproduct in de aanbieding, deze maand is dat de Rodisil kniebrace Plus. De Rodisil kniebrace Plus is zowel te gebruiken na een acute blessure van de knie als preventief. Heeft u een eerder bandletsel opgelopen in de knie en gaat u binnenkort skiën, dan is deze brace mogelijk iets voor u!
Wilt u minder pijn ervaren in uw lage rug? Het kan!
30-01-2018
Eind februari starten we in samenwerking met Fitcenter Bladel voor de tweede keer een programma voor mensen met aanhoudende lage rugpijn. Heeft u al langdurig lage rugpijn en heeft fysio-manuele therapie onvoldoende resultaat gegeven? Mogelijk is dit programma dan iets voor u!
Ruud van der Horst
29-01-2018
Afgelopen periode hebben we persoonlijke video's gemaakt van het vaste team fysiotherapeuten In deze video's ziet u hoe onze collega's werken. Iedere maand willen we een medewerker in de schijnwerpers zetten, deze keer is dat Ruud van der Horst.
Wintersport
29-01-2018
De eerste maand van 2018 zit er weer bijna op, hartje winter in Nederland. Al lijkt het meer herfst. Voor sommigen niet het favoriete seizoen, maar velen worden erg blij van sneeuw en kou. De ski’s/ snowboards kunnen weer tevoorschijn komen!
Vraag het de fysio: wat is isometrisch trainen?
29-01-2018
Ik krijg het advies om isometrisch te trainen. Wat is dat eigenlijk?
Ons lichaam heeft een interne weegschaal
29-01-2018
Zweedse wetenschappers hebben ontdekt dat het menselijk lichaam een interne weegschaal heeft. “Als het lichaamsgewicht toeneemt, wordt er een signaal naar de hersenen gestuurd om minder te eten”, legt professor John-Olov Jansson van de Sahlgrenska Academie uit.
Zelfs je gezicht heeft baat bij training
29-01-2018
Er is nu bewijs dat gezichtsoefeningen het uiterlijk van het gezicht verbeteren en enkele zichtbare tekenen van veroudering beperken.
Kom van je bureaustoel af!
29-01-2018
Zitten is ongezond. Maar zitten is nou precies wat veel van ons de hele dag doen op werk. Wat kun je doen om de negatieve gezondheidseffecten van zo’n werkdag te beperken?
Fysio-en Sportcenter Hapert en Fysiocenter Hoogeloon
05-01-2018
Vanaf 1 januari is Ronald eigenaar van Fysio-en Sportcenter Hapert en Fysiocenter Hoogeloon, voorheen Adams Total Balance. We zullen dus vanaf dit jaar intensief onderling gaan samenwerken. In Bladel zal er weinig veranderen. Wel wordt vanaf februari tussen 8.00u en 12.00u de telefoon centraal beantwoord.
Zorgplan Lage rugpijn
05-01-2018
Rugpijn komt veel voor en is vaak hardnekkig van aard. Alledaagse bezigheden gaan steeds lastiger en zijn pijnlijk door een constante pijn in uw rug. Rugpijn is iets waar iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt. Onze professionele fysiotherapeuten helpen u met behulp van het Zorgplan Rugpijn van uw pijn af.
Zorgplan Nekpijn: De beste zorg voor u!
05-01-2018
Nekpijn is vervelend en zorgt ervoor dat je niet vrij kunt bewegen. Om je heen kijken of autorijden wordt plotseling een pijnlijke gebeurtenis. Zo maar ineens, doordat je een verkeerde beweging hebt gemaakt of juist geleidelijk. Nekpijn is lastig en komt altijd ongelegen. Onze professionele fysiotherapeuten helpen u met behulp van het Zorgplan Nekpijn van uw pijn af.
Goede beweegvoornemens? Doe het verantwoord!
04-01-2018
Goede voornemens pakken niet altijd goed uit. Fanatiek beginnen veel mensen het nieuwe jaar met sporten en afvallen. Rond deze tijd, na zo'n drie weken haken de meesten alweer af. Geen zin meer of geblesseerd. Fysiotherapeuten merken het ieder jaar.
Patiënten diabetes type 2 baat bij gewichtsverlies
04-01-2018
Patiënten met diabetes type 2 zouden er veel baat bij hebben om vijftien kilo of meer lichaamsgewicht te verliezen.
Glad? Loop als een pinguin!
04-01-2018
Tips om valpartijen tijdens gladde periodes te voorkomen!
Omvang spiermassa voorspelt hoe patiënt operatie zal doorstaan
04-01-2018
Aan de hand van de omvang van de skeletspiermassa van patiënten kan in de toekomst worden voorspeld hoe de patiënt zijn operatie zal doorstaan.
Niet dieten maar nadenken
04-01-2018
Calorieën tellen, geen snoep meer en elke dag op de weegschaal. Voor veel Nederlanders geldt afvallen als een goed voornemen in het nieuwe jaar, maar is diëten wel zo slim?
Gecombineerd leefstijlprogramma dringt verzuim terug
28-11-2017
Als bedrijven hun werknemers een gecombineerd leefstijlprogramma aanbieden, zouden deze medewerkers gezonder gaan leven, meer gewicht verliezen, mentaal fitter worden en daardoor dus minder ziek worden.
Merendeel Nederlanders loopt te lang door met fysieke klachten
28-11-2017
56 procent van de Nederlanders wacht minstens enkele weken voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut,.
De loopband helpt om af te vallen, krachttraining werkt beter
24-11-2017
Wie ouder is dan zestig en wil afvallen, heeft meer baat bij krachttraining dan bij cardio-oefeningen.
Beweegvoordelen voor vrouwelijke senioren
24-11-2017
Ook vrouwelijke senioren hebben baat bij de gezondheidsvoordelen die lichaamsbeweging met zich meebrengt.
Deze sporten zijn volgens artsen het beste!
24-11-2017
Deze 5 beweegvormen zijn het meest effectief voor spieropbouw, gewichtsverlies, hartgezondheid en vertraging van het verouderingsproces.
MeeDoeN Kwetsbare ouderen, een nieuwe vereniging in de gemeente
01-11-2017
Sinds medio dit jaar is ons geriatrienetwerk verder geprofessionaliseerd en nu officieël een vereniging geworden: MeeDoeN kwetsbare ouderen.
Fysiocenter Bladel, onderscheidend in samenwerkende zorg
01-11-2017
Ook dit jaar is er een mooie advertorial over ons geschreven in De Uitstraling. Deze willen we graag met jullie delen.
Zorgverzekering 2018
01-11-2017
Het is weer tijd om na te gaan denken over uw zorgverzekeringspakket dat u voor 2018 kunt gaan afsluiten. Tot 1 januari 2018 heeft u de mogelijkheid om weer een nieuwe keuze te maken hierin. Wacht niet te lang hiermee.
Steeds meer mensen in Nederland overlijden door een val
01-11-2017
De afgelopen vijf jaar is het aantal mensen dat door een val om het leven kwam met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het gaat vooral om oudere mensen.
Naar een scherm kijken op de loopband zorgt voor blessures
30-10-2017
Hoe lekker is het dan dat er in de sportschool boven de loopband een scherm hangt dat zorgt voor afleiding. Maar juist dat omhoog kijken zorgt voor knie- en enkelblessures.
Sporten met griep of verkoudheid
23-10-2017
Met de winter voor de deur zal het niet lang duren tot de eerste griepgolf uitbreekt. Er zijn ook veel mensen verkouden. Is het eigenlijk veilig om dan door te gaan sporten?
Hardlopen gunstig bij werkgerelateerde vermoeidheid
23-10-2017
Regelmatig hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Dat blijkt uit het onderzoek van de Radboud Universiteit.
Wapen jezelf tegen de herfstdip
23-10-2017
De dagen worden heel snel korter, kouder, natter en donker. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip.
'Verband tussen schommelingen in huwelijk en gezondheid'
23-10-2017
De ups en downs van een huwelijk lijken invloed te hebben op de bloeddruk, het cholesterolgehalte en gewicht van mannen.
Wegwerkzaamheden Randweg West te Bladel
27-09-2017
Komende weken zal er intensief gewerkt worden aan de nieuwe westelijke randweg van Bladel. In oktober zijn ze rondom de Postelweg bezig. De praktijk blijft wel gewoon bereikbaar via de Postelweg of het Mastbos. Het kan dus zijn dat u enkele dagen via een andere route naar de praktijk geleid wordt.
Klantbeoordelingen 2017: transparant en betrouwbaar
26-09-2017
Sinds deze maand tonen we niet alleen onze algemene klantbeoordeling, maar zullen we ook klantfeedback tonen onder 'klantbeoordelingen'. Wij willen u namelijk laten zien hoe onze klanten onze diensten beoordelen inclusief hun feedback.
Boek uw eerste afspraak online, wist u al dat dit bij ons kan?
25-09-2017
Fysiocenter Bladel biedt u de mogelijkheid om uw eerste afspraak online te boeken. Bellen of mailen is niet nodig. U ziet direct waar plaats is en u kunt de gewenste tijd reserveren. Volledig geautomatiseerd en 24 / 7 toegankelijk.
Voorste kruisband letsel
25-09-2017
Er komen steeds meer knieblessures voor met als oorzaak dat mensen meer en intensiever sporten. Een bekende en ernstige knieblessure is een gescheurde voorste kruisband. Hoe herkennen we een kruisbandbeschadiging en wat houdt de operatie en behandeling in?
Bewegen belangrijk bij depressie
25-09-2017
We weten inmiddels dat bewegen ontzettend goed is voor het lichaam. Uit een 50-jaar durende studie blijkt dat lichamelijke activiteit ook helpt bij het bestrijden van depressies.
Slecht slapen? Kom in beweging!
25-09-2017
Nederlanders slapen vaak genoeg, maar niet goed. Die conclusie uit het onderzoek van de Hersenstichting bereikte de headlines deze week. Hoewel ongeveer 90% van de onderzochte volwassenen de aanbevolen 7 tot 9 uur per nacht slaap haalt, hebben vooral vrouwen problemen met inslapen, doorslapen en gebruiken ze vaker slaapmedicatie dan mannen.
Product van de maand september: AchilloForce Air
01-09-2017
Met regelmaat hebben we een product in de aanbieding, deze maand is dat de AchilloForce Air. Heeft u aanhoudende achillespeesklachten en zoekt u een hulpmiddel die de klachten kan verminderen? Dan is de AchilloForce Air mogelijk iets voor u.
Risico beroerte lager bij mannen die op latere leeftijd bewegen
29-08-2017
Mannen van middelbare leeftijd die meer aan lichaamsbeweging gaan doen, kunnen daarmee het risico op een beroerte mogelijk halveren.
Schijnbaar gezonde mensen met overwicht lopen toch meer risico
29-08-2017
Obese mensen hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, zelfs als ze medisch gezien gezond lijken.
Bewegen is goed, meer bewegen is beter!
25-08-2017
We moeten meer bewegen en vooral de spieren trainen en botten belasten. Dat is een uitspraak van het RIVM. Precies wat de wetenschap zegt en waar fysiotherapie voor staat.
Preventie van sportblessures
21-08-2017
Binnen de sportfysiotherapie is een hele wetenschap gewijd aan blessurepreventie. Blessurepreventie richt zich op het voorkomen of vroegtijdig opsporen van dreigende blessures. De onderzoekers houden zich bezig met het bepalen welke factoren een blessure kunnen voorspellen. Deze factoren zouden dan vervolgens kunnen worden getraind of aangepast. Op deze manier kan een blessure worden voorkomen. Erg waardevol dus!
Een klant aan het woord: Ad van Bezouw
16-08-2017
Naast een klanttevredenheidsonderzoek, die wij continue uitvoeren onder onze klanten, vragen wij met regelmaat aan een klant om zijn/haar ervaringen te beschrijven voor onze website. Hier vindt u de ervaring van Ad van Bezouw.
Valrisico? Er is iets aan te doen!
20-07-2017
Het is vandaag uitgebreid in het nieuws: vallen is steeds vaker een doodsoorzaak onder ouderen. Vaak als gevolg van complicaties van botbreuken na struikelen in en om huis. Senioren wonen immers steeds vaker en langer zelfstandig.
Fietsen naar het werk vermindert risico op hartziekten en kanker
19-07-2017
Fietsen naar het werk verkleint uw risico op kanker en hartziekte met bijna de helft. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij ruim 260.000 Britten tussen 40 en 69 jaar werden ondervraagd en die gedurende vijf jaar werden opgevolgd.
Ruud van der Horst: 5 jaar Fysiocenter Bladel
16-07-2017
1 juli was onze collega Ruud van der Horst alweer 5 jaar werkzaam bij Fysiocenter Bladel. Als jonge, enthousiaste, startende fysiotherapeut kwam hij bij de praktijk werken. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een ervaren, gedreven Master Sportfysiotherapeut.
Met de auto op vakantie?
11-07-2017
Een lange autorit is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Vooral de onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren....
Vaak slippers dragen niet verstandig
10-07-2017
Ben je zelf ook zo'n fan van je comfortabele slippers en draag je ze tijdens de zomer overal en altijd? Overweeg dan om ander gemakkelijk schoeisel te zoeken, want je geliefde slippers doen je voeten meer kwaad dan goed.
Wat gebeurt er tijdens de slappe lach?
04-07-2017
Na een korte zoektocht op internet werd al gauw meer duidelijk hoe een slappe lach wordt veroorzaakt. Bij de slappe lach zenden je hersenen namelijk te weinig signalen uit naar je spieren. Daardoor heb je je lichaam niet meer goed onder controle en kun je niet stoppen met lachen.
Waarom sporten tijdens zwangerschap goed voor je is
03-07-2017
Er doken onlangs beelden op van Serena Williams die hard aan het trainen was, ondanks het feit dat ze al 5 maanden zwanger is. Hoe gezond is dat eigenlijk?
Uurtje sportschool verlaagt kans op metabool syndroom
23-06-2017
Minder dan een uur krachttraining per week verlaagt de kans op metabool syndroom, een verzamelnaam voor symptomen als overgewicht, hoge bloedruk en verhoogde bloedsuiker.
Trainen voor de spiegel traint ook ongetrainde arm sneller
16-06-2017
Mensen die voor een spiegel één arm trainen, zouden daarmee ook hun ongetrainde andere arm trainen. Door deze optische illusie zou de kracht in de ongetrainde arm toenemen.
Nederlanders zitten het langst van alle Europeanen
15-06-2017
Voorkom wielrenblessures!
29-05-2017
Je kunt er niet meer omheen: het wielerseizoen draait op volle toeren. Wielren je ook? Let dan goed op.
Sporten met warm weer
29-05-2017
Je hebt het waarschijnlijk wel gemerkt; buiten bewegen of sporten met dit warme weer is soms een uitdaging. Er zijn bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden zodat je gewoon lekker door kan, ondanks de warmte!
Golffysiotherapie in de praktijk
24-05-2017
De golffysiotherapeut is een fysiotherapeut met een grote affiniteit met de golfsport. Hij/zij heeft naast de opleiding fysiotherapie nog extra aanvullende cursussen gedaan om de golfspeler beter van dienst te kunnen zijn bij het behandelen van zijn of haar klachten. Vaak is het mogelijk om met een (tijdelijke) aanpassing in de swing, ondanks een blessure, toch te kunnen genieten van de golfsport.
Samenloop voor Hoop: onze collega's in actie!
24-05-2017
Het weekend van 20-21 mei stond in het teken van de actie die wij hielden voor Samenloop voor Hoop. SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt er met lotgenoten stilgestaan bij kanker én het leven gevierd.
Product van de maand juni: The GRID
23-05-2017
Met regelmaat hebben we een product in de aanbieding, deze maand is dat The GRID. The GRID kan u helpen om de souplesse in de spieren te verbeteren, zodat spierklachten afnemen en het herstel van de spieren na een inspanning versneld.
Skinny jeans kunnen rugpijn veroorzaken
19-05-2017
Niet hoge hakken of een te zware handtas, maar skinny jeans blijken het meest belastend voor de rug. De populaire broek beïnvloedt de houding en dat heeft een onvoordelig effect op de rug.
Osteoporose of artrose?
19-05-2017
Artrose en osteoporose worden regelmatig door elkaar gehaald. Onterecht. Het is wel heel wat anders. Artrose heeft met uw gewrichten te maken. Osteoporose met uw botten.
Dit doet twee weken niet sporten met je lichaam
19-05-2017
Sporten is gezond maar als je het twee weken niet doet, dan heeft het al een negatieve impact. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek aan de Universiteit van Liverpool.
Vijf vragen en antwoorden over peesontsteking
01-05-2017
Een pijnlijke pees is vaak een een hardnekkige blessure. Wat kun je doen om sneller te herstellen en herhaling te voorkomen?
Lichte fysieke inspanning goed voor hersenen 50 plussers
01-05-2017
Het is goed voor de hersenen van 50-plussers om meerdere keren per week aan lichte fysieke inspanning te doen.
Lichaamsbeweging vergroot de overlevingskans na hartaanval
01-05-2017
Lichaamsbeweging vergroot mogelijk de kans dat iemand een hartaanval overleeft. Bij iemand die meer sport, neemt de overlevingskans toe.
Geen zin in sporten? Soms is een bad even goed..
01-05-2017
Na een drukke werkdag nog gaan sporten? Soms heb je meer zin om weg te zakken in een warm bad en dat is niet slecht voor de conditie van je hart.
Uurtje hardlopen kan leven met een uur verlengen
01-05-2017
Goed nieuws voor mensen die graag hardlopen. Het is niet alleen gezond, maar zou ook levensverlengend zijn. Eén uurtje rennen kan al voor zeven extra levensuren zorgen.
Samenloop voor Hoop: 20-21 mei 2017 in Reusel. Bent u erbij?
24-04-2017
SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt er met lotgenoten stilgestaan bij kanker én het leven gevierd. Eén van de acties wordt georganiseerd door Fysiocenter Bladel. Wij gaan met een team van 5 fysiotherapeuten masseren voor het goede doel. Bent u er ook bij?
Shockwave Therapie, pakt pijn aan bij de bron.
20-04-2017
Extracorporale Shockwave Therapie is één van de best onderzochte therapieën voor peesgerelateerde klachten. Grote onderzoeken laten de meerwaarde zien van Shockwave therapie bij peesklachten in de voet en schouderregio, maar ook voor andere regio's wordt de meerwaarde steeds duidelijker!
Vaker opstaan verlengt zelfstandig wonen ouderen
06-04-2017
Als ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel opstaan dan dat ze nu doen, kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Dat blijkt uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum.
Met een beetje risico komen ze er wel!
06-04-2017
Risicovol spelen heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daardoor leren ze risico’s inschatten, worden ze zelfredzaam en bouwen ze zelfvertrouwen op.
Zoveel moet je bewegen om een paaseitje te verbranden
06-04-2017
Nederlanders eten ieder jaar bijna een miljard paaseitjes, gemiddeld 47 per persoon. Logisch, want wie ze eenmaal in huis heeft, kan er nauwelijks vanaf blijven. Maar hoe ongezond is dat eigenlijk?
Wat is dat? Kalk in mijn pees?
06-04-2017
Een peesverkalking is de afzetting van kalk in een pees, wat kan leiden tot (pijn)klachten. Een ander woord voor deze kalkspatjes is calcificaties.
Wat gebeurt er bij spierpijn?
06-04-2017
De later optredende spierpijn treedt vooral op na zware belastingen waarbij de spieren worden ‘uitgerekt’ terwijl ze actief zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een berg afloopt.
Onze klanttevredenheidsscore over 2016: 8.7
26-03-2017
Een tevreden klant is erg waardevol. Daarom zetten we continue een klanttevredenheidsonderzoek uit. Iedere klant bij ons krijgt per email een onderzoek toegestuurd van Qualiview. Hierin wordt middels een korte vragenlijst de klanttevredenheid anoniem getoetst. Afgelopen jaar ontvingen we 258 beoordelingen, waar we erg trots op zijn.
Product van de maand april: de Back Stretcher
26-03-2017
Met regelmaat hebben we een product in de aanbieding, deze maand is dat de Back Stretcher. De Back Stretcher kan u helpen om de mobiliteit in de rug te verbeteren zodat u een betere houding krijgt. Heeft u aanhoudende nek of rugklachten? Dan is deze Back Stretcher mogelijk iets voor u!
Verzuimbeleid? Wij gaan voor optimale aanwezigheid.
26-03-2017
Fysiocenter Bladel biedt alweer ruim een jaar een service aan voor bedrijven die willen investeren in de gezondheid van hun medewerkers. Vanuit onze kennis als fysiotherapeut hebben we een totaalpakket ontwikkelt om dit zo optimaal mogelijk te kunnen inzetten.
HKZ-ISO audit weer glansrijk doorstaan!
16-03-2017
Voor het vijfde jaar op rij hebben we de jaarlijkse audit, voor het behouden van ons ISO-HKZ keurmerk, glansrijk doorstaan. Met een compliment van de auditor hebben we dit weer succesvol mogen afronden. Een bewijs dat alle processen in de praktijk goed verlopen. Een resultaat waar we weer trots op mogen zijn!
Oudere hart- en vaatpatienten hebben baat bij meer bewegen
14-03-2017
Ouderen met overgewicht kunnen beter meer bewegen om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Zij hebben meer baat bij beweging dan bij het hebben van een gezond gewicht.
Zo verbrand je kilo's tijdens het werk
02-03-2017
Een hele dag aan je bureau zitten is ongezond en af en toe eens rechtstaan is een must. Wil je calorieën verbranden, dan is niet het aantal minuten of uren dat je staat van belang, wel het aantal keer dat je van je bureaustoel komt. Dat toonde een recente studie aan.
Waarom raak je buiten adem met traplopen?
02-03-2017
Je gaat regelmatig naar de sportschool, loopt met gemak 5 kilometer hard en ook voor een krachttraining draai je je hand niet om. Maar nog steeds raak je buiten adem bij het beklimmen bij het trap. Hoe dit kan?
Slecht cholesterol draagt mogelijk bij aan artrose
02-03-2017
Te veel ‘slecht’ cholesterol blijkt van invloed te zijn op de ernst van artrose. Als dit ‘slechte’ cholesterol beschadigd raakt door opstapeling, zet het omliggend weefsel aan tot het maken van stoffen die zorgen voor schade, botvergroeiingen en ontsteking in het gewricht.
Zo kom je veilig thuis van wintersport
02-03-2017
Deze winter gaan en gingen weer tienduizenden Nederlands op wintersport. De meesten gaan zonder enige training, en dat is gevaarlijk. Maar een beetje voorbereiding scheelt al een hoop. Zo voorkom je gebroken botten verrekte spieren.
Over belasting en overbelasting..
02-03-2017
Mensen die de fysiotherapeut bezoeken, hebben vaak problemen met de belasting en belastbaarheid. Deze twee elementen moeten voor goed functioneren met elkaar in balans zijn.
Chronische lage rugpijn? Wij kunnen u hierbij helpen!
31-01-2017
13 maart starten we in samenwerking met Fitcenter Bladel een nieuw innovatief programma voor mensen met chronische lage rugpijn. Heeft u al langdurig lage rugpijn en heeft fysio-manuele therapie onvoldoende resultaat gegeven? Mogelijk is dit programma dan iets voor u!
Product van de maand Februari: Stretch-up kous
31-01-2017
Iedere maand hebben we een product aanbieding, deze maand is dat de Stretch-up kous. Heeft u aanhoudende startklachten in uw voet of achillespees bij het opstaan uit bed? Dan is deze Stretch-up kous mogelijk iets voor u!
Heeft u last van een burn out, lage rugpijn of vermoeidheid?
30-01-2017
Sinds 2017 is er een samenwerking met Your Steps en Letec uit Eindhoven. Letec zet licht- en magneettherapie in bij chronische stress en burn-out, lage rugklachten en vermoeidheid.
Dry needling, een hype of wondermiddel?
30-01-2017
Dry needling heeft zich in de fysiotherapie ontwikkeld tot een vaste behandelmethode. Nadat verschillende enthousiaste therapeuten hiermee aan de slag zijn gegaan zien we dat veel praktijken dagelijks deze specialisatie inzetten. Vanwaar deze populariteit?
Hoe goed is uw matras?
27-01-2017
Een verkeerde matras kan zorgen voor fysieke klachten zoals hoofd- nek- en rugpijn en een vermoeid gevoel.
Glad? Loop als een pinquin!
27-01-2017
De eerste weken van januari was het sommige dagen spiegelglad. Inmiddels zijn de temperaturen weer zachter, maar de winter duurt nog even. Check onze tips om valpartijen tijdens gladde periodes te voorkomen!
Met een gezonde leefstijl minder vaak metabool syndroom
27-01-2017
Het gedrag van mensen rondom roken, drinken, eten en bewegen hangt samen met het ontwikkelen van het metabool syndroom.
Veel zitten maakt lichaam vrouwelijke senioren 8 jaar ouder
27-01-2017
Oudere vrouwen die tien uur of meer per dag zittend doorbrengen en daarnaast weinig bewegen, hebben cellen die sneller verouderen.
Rugpijn of spierpijn van de kou is een fabeltje
27-01-2017
Pijn in een ontstoken kniegewricht speelt niet vaker op als het koud of vochtig of winderig weer is. Of als het weer omslaat.
Sporten houdt het brein jong
03-01-2017
Mocht u nog een extra motivatie zoeken om in 2017 toch vaker de sportschoenen aan te trekken: sport houdt niet alleen uw lichaam, maar ook uw brein jong.
Meer Nederlanders sporten elke week
03-01-2017
Het aantal Nederlanders dat minstens één keer per week sportte, is gestegen ten opzichte van 2013. Gemiddeld ruim 61 procent van alle Nederlanders in de leeftijd van vijf tot tachtig jaar heeft minstens één keer per week gesport.
Sporten in de kou
03-01-2017
Bij koud weer bent u misschien geneigd om niet of minder buiten te gaan sporten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ook in de herfst en winter gewoon doorgaan met buiten sporten.
Bloedsuiker beter geregeld dankzij korte wandeling na het eten
03-01-2017
Het is algemeen bekend dat lichaamsbeweging bij type 2 diabetes een gunstige uitwerking heeft op de bloedglucose.
Zoektocht naar de beste fysiotherapie praktijk in Brabant
19-12-2016
We hebben van onze klanten een erg mooie beoordeling gekregen bij het onderzoek van United Consumers naar de beste fysiotherapie praktijk in Noord- Brabant . We scoorden 4,88 van de 5,0 sterren op 56 beoordelingen, waar we erg trots op zijn. Helaas niet de best beoordeelde praktijk, maar we behoorde wel bij één van de betere! Bedankt voor jullie beoordelingen de laatste maanden!
Waarom iedere 40 plusser krachttraining zou moeten doen
13-12-2016
Iedereen weet dat bewegen goed is, maar dat juist de combinatie bewegen en krachttraining het beste werkt is minder bekend. Het idee is dat door krachttraining groeihormoon wordt gestimuleerd.
Wintersport: een goede voorbereiding is essentieel
29-11-2016
​Er wordt massaal geskied, maar er zijn ook veel ski-ongevallen. Vandaar dat het geen kwaad kan om nog eens te herinneren aan de standaardregels om veilig te skiën: matig uw snelheid, geef altijd voorrang aan afdalende skiërs, laat uw skibindingen bijstellen en bereid u fysiek voor.
Wat u moet weten over de zorgpolissen die je kunt kiezen
29-11-2016
Bij het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar hebben consumenten onder meer keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis.
Wie komt er alle jaren...?
29-11-2016
Zwarte Piet houdt de gemoederen flink bezig. De discussie rondom het hulpje van sinterklaas loopt hoog op. Laten we het daarom vandaag eens over Sinterklaas hebben. Want hoe kan het toch dat die stokoude man ieder jaar weer even soepel en zonder te struikelen de daken afstruint?
Eiwit toedienen tijdens slaap zorgt voor effectieve spieropbouw
29-11-2016
's Nachts eiwitten toedienen zorgt voor een snellere groei van de spieren. Dat kan ouderen helpen, bij wie het moeilijk is om de spieren op peil te houden.
Dure loopschoenen niet altijd beter dan goedkope
29-11-2016
Dure high-tech loopschoenen zijn niet altijd de beste keuze. Integendeel, ze zouden net meer blessures veroorzaken dan goedkopere varianten met minder schokdempende kussentjes.
Fysiotherapie nodig in 2017?
26-11-2016
Denkt u volgend jaar fysiotherapeutische zorg nodig te hebben? Dan loont het om u goed te laten informeren over de verschillende zorgpolissen. Voor fysiotherapeutische zorg is, meestal, een aanvullende verzekering nodig.
Oncologische revalidatie
24-11-2016
Oncologische revalidatie is zorg die gericht is op het verminderen van de functionele, fysieke, psychische en sociale problemen verbonden met kanker, inclusief nazorg en revalidatie. Het gaat hierbij om advies en waar nodig begeleiding bij het omgaan met de ziekte en het herstel, en het in stand houden en verbeteren van de conditie.
Product van de maand december: Tobiplus enkelbrace
23-11-2016
Iedere maand hebben we een topproduct in de aanbieding, deze maand de Tobiplus enkelbrace. De Tobiplus enkelbrace is zowel te gebruiken na een acute verzwikking van de enkel als preventief om terugkerende verzwikkingen te voorkomen.
Drink je graag een glas? Ga dan ook even sporten..
01-11-2016
Wie graag een glas drinkt, doet er goed aan om regelmatig te sporten om de schadelijke effecten van alcohol te minimaliseren. Dat blijkt althans uit een nieuw onderzoek, verschenen in The British Journal of Sports Medicine.
Sportapps doen te weinig voor gezondheid
01-11-2016
Veel sportapps doen te weinig voor de gezondheid van sporters. Ze vergroten juist het risico op blessures. Veel recreatieve hardlopers stoppen als gevolg van lichamelijke problemen of een gebrek aan motivatie.
Zet uw botten en spieren in het zonnetje
01-11-2016
In de herfst en winter is het krijgen van voldoende zonlicht lastiger vanwege de korter dagen. Uw spieren en botten hebben het wel hard nodig.
Slapende ledematen? Wakker worden!
01-11-2016
Iedereen heeft er wel eens last van dit irritante verschijnsel; een ‘slapende’arm, been of hand. Wat gebeurt er dan eigenlijk in je lijf? Is het alleen maar vervelend of kan het ook kwaad? En hoe kan je het voorkomen?
Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen
01-11-2016
U kunt elk jaar in november, december en januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Ook voor 2017. Het opzeggen van de oude zorgverzekering moet gebeuren voor 1 januari. U heeft tot 1 februari de tijd om u aan te melden bij een nieuwe verzekeraar.
Testen en meten handballers(-sters) Saturnus
26-10-2016
Afgelopen weken heeft onze collega Lisanne Wiling testen afgenomen bij de heren/dames van handbalvereniging Saturnus . Voor haar Master Sportfysiotherapie doet ze onderzoek naar de betrouwbaarheid van een testbatterij voor bovenhandse sporters gericht op de schouders.
Product van de maand: de Back Joy
25-10-2016
Iedere maand zullen we een een aanbieding hebben van een product die wij verkopen. Deze maand is dat de Back Joy, nu in november voor maar €35,95. De Back Joy is een comfortabele ondersteuning voor je rug. Als je de gehele dag moet zitten, bijvoorbeeld op je werk, ondersteunt de Backjoy je rug.
Heeft u tijd om ons te helpen? Wij willen graag uw mening over..
13-10-2016
Veranderingen in de zorg: wat kunnen we voor u betekenen? Vanuit de gezondheidszorg is het tot op heden altijd zo geweest dat er zorgproducten ontwikkeld werden en dat deze werden aangeboden aan klanten. Nu willen we het omdraaien, we willen weten waar u behoefte aan heeft! Waar heeft u behoefte aan als het gaat om GEZONDHEID IN UW BUURT? Wij willen het graag weten van u!
Meten is weten: Sprongkracht meting bij selectie van BC Bladel
28-09-2016
Onlangs werden de selectiespelers van BasketbalClub Bladel op verschillende manieren getest op sprongkracht. Een erg interessante avond waarbij de spelers en trainer een goede indruk hebben gekregen van hun sprongkracht.
Spieren ‘vergeten’ dat ze ooit getraind hebben
26-09-2016
Een getrainde spier die lang niks doet is na nieuwe training niet eerder sterk of sterker dan een spier die nooit getraind heeft. Spieren hebben geen geheugen.
Wees de herfstdip te slim af
23-09-2016
Na een mooie en lange nazomer moeten we er uiteindelijk toch nog aan geloven. De herfst dient zich aan. Vecht niet tegen de herfst maar pas jezelf aan!
Gezondheid en fysieke activiteit: de basis
23-09-2016
Regelmatige fysieke activiteit is goed voor ieders gezondheid. Jong of oud, man of vrouw, fit of met gezondheidsproblemen.
Hardlopen saai? Ga trampolinespringen!
23-09-2016
Twintig minuten springen op een trampoline is net zo goed voor je conditie als hardlopen, maar je voelt je er beter van en je hebt minder kans op blessures. Bovendien is het veel leuker.
Wilt u ons beoordelen? Wij zouden dat erg op prijs stellen!
21-09-2016
Consumentencollectief UnitedConsumers is op zoek naar de beste fysiotherapiepraktijk van Noord-Brabant. Ook wij doen hier aan mee. Wilt u ons beoordelen op onze klantvriendelijkheid, deskundigheid en resultaat van uw behandeling? Wij zouden dat erg op prijs stellen, het kost u maar 1 minuut...
Beweging op middelbare leeftijd zorgt voor heldere geest
12-09-2016
Wie op middelbare leeftijd sport, plukt daar op latere leeftijd de vruchten van. Na een periode van gemiddeld 25 jaar is bij actieve mensen de cognitie beter dan bij inactieve mensen.
Fysiocenter Bladel: 5 jaar!
01-09-2016
Vandaag bestaat Fysiocenter Bladel 5 jaar! Ronald Dirkx startte 5 jaar geleden in een ruimte bij Fitcenter Bladel. De praktijk groeide snel uit tot een volwaardig Fysiocenter met meerdere collega's....
Beweegprogramma Lage rugpijn
30-08-2016
1 oktober starten we in samenwerking met Fitcenter Bladel een nieuw innovatief programma voor mensen met chronische lage rugpijn. Heeft u al langdurig lage rugpijn en heeft fysio-manuele therapie onvoldoende resultaat gegeven? Lees dan verder....
Zo voorkomt u blessures na de vakantieperiode
29-08-2016
De zomervakantie is in het grootste deel van het land weer voorbij. Misschien bleef u in Nederland en heeft u gesport zoals u gewend bent.
Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bewegen moet hoger
23-08-2016
De aanbevolen hoeveelheid bewegen zou omhoog moeten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt zo'n twintig minuten bewegen per dag aan, maar echte gezondheidsvoordelen komen pas voor bij meer beweging.
Dagelijks half uur bewegen verlaagt risico op hartziekten
23-08-2016
Wie dertig minuten per dag beweegt, heeft 69 procent minder kans op hart- en vaatziekten dan iemand die niet beweegt, zeggen onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen.
Master Sportfysiotherapeut Ruud van der Horst!
21-08-2016
Met trots kunnen we melden dat Ruud van der Horst afgelopen vrijdag geslaagd is voor zijn Master Sportfysiotherapie. 3 jaar hard werken zit er nu dan echt op! Ruud Proficiat!
Waarom verlies je kraakbeen als je niet beweegt?
18-08-2016
Als je niet beweegt verdwijnt het kraakbeen in je gewrichten. Lange tijd wist men niet hoe dat kwam.
Het nieuwe echografie apparaat is klaar voor gebruik!
27-07-2016
Met trots kunnen we melden dat gisteren een nieuw mobiel echografie apparaat van Alphion geïnstalleerd is in de praktijk. De spieren, pezen, kapsels en slijmbeursen kunnen nu nog gedetailleerder in kaart gebracht worden!
Boek online uw 1e afspraak: NU MOGELIJK!
27-07-2016
Vanaf vandaag is het mogelijk om online de eerste afspraak te plannen bij ons. U hoeft dus niet meer te bellen, u kunt het volledig online regelen via onze website.
Goede conditie op middelbare leeftijd beschermt tegen beroerte
28-06-2016
Fysiek fit zijn op middelbare leeftijd lijkt het risico op een beroerte op hogere leeftijd te verlagen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Texas.
Niet ziek worden op vakantie? Ga eerst even sporten!
28-06-2016
Prettige vakantie, zeiden de collega's toen je afscheid nam. Maar dat valt tegen: nog maar net van huis voel je overal pijntjes en kom je niet vooruit.
Online eerste afspraak maken
24-06-2016
Binnenkort is het mogelijk om online een eerste afspraak te maken bij ons. Door het aanmaken van een eigen account bij ons op MijnZorgtoegang, of in te loggen als u ooit eerder via MijnZorgtoegang vragenlijsten heeft ingevuld, kunt u nu zelf de afspraak plannen. U hoeft niet meer te bellen of mailen. Snel, gemakkelijk en 24 uur per dag mogelijk!
Beachvolleybal VC Bladel
19-06-2016
Afgelopen zaterdag (18 juni) hebben we meegedaan aan het beachvolleybal toernooi van VC Bladel. Een erg gezellige middag beachvolleyen tegen 'ervaren' volleyballers.
De BackJoy
15-06-2016
Een comfortabele ondersteuning voor je rug. Als je de gehele dag moet zitten, bijvoorbeeld op je werk, ondersteunt de Backjoy je rug. Je kunt hierdoor actiever en rechter zitten zonder dat je rug snel vermoeid raakt. Ervaar het verschil! Kom naar onze praktijk, wij kunnen ze uit voorraad leveren!
Aeroob, kent u de voordelen?
30-05-2016
Heeft u wel eens van aeroob gehoord? Letterlijk staat het voor zuurstof. De term wordt veelal gebruikt in bewegen. Aerobe beweging bestaat uit lichte bewegingsvormen. U beweegt dan met voldoende zuurstof. U kunt aerobe beweging gemakkelijk toepassen en lang volhouden. Aerobe beweging biedt vele voordelen.
Echografie en shockwave therapie
27-05-2016
Fysiocenter Bladel biedt naast reguliere fysiotherapie verschillende andere diensten aan. Zo ook echografie en shockwave therapie. Met geavanceerde echo-apparatuur kunnen we ook ‘de binnenkant’ van het lichaam zien. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren.
Sporten langer uitstellen na kruisbandoperatie
26-05-2016
Na een reconstructie van de voorste kruisband moet zeker negen tot twaalf maanden revalidatie volgen voordat er weer onbeperkt kan worden gesport.
Fysiotherapie bij moeilijk behandelbare astma
23-05-2016
Fysiotherapie voor moeilijk behandelbare astma moet worden vergoed uit de basisverzekering. Dat bepleitte het Longfonds op Wereld Astma Dag.
Zo herkent u de symptomen van een beroerte
23-05-2016
Veel mensen die een beroerte hebben gehad, gaan pas uren later naar een ziekenhuis omdat de signalen niet herkend worden. Hoe herkent u die wel? Wat is een beroerte precies?
Voldoende beweging verlaagt mogelijk risco op 13 soorten kanker
23-05-2016
Regelmatig bewegen zorgt mogelijk voor een verlaagd risico op dertien verschillende soorten kanker. Wanneer de hoeveelheid beweging toeneemt, zou de kans op deze varianten van de ziekte steeds kleiner worden.
Braces en oefenmaterialen, nu ook verkrijgbaar bij ons!
01-05-2016
Sinds enkele maanden kunt u bij ons ook terecht voor braces, tapes en oefenmaterialen. Heeft u last van bijvoorbeeld enkelverzwikkingen, kniepijn of een tenniselleboog? Wij hebben meerdere braces op voorraad.....
Nieuw: Oncologische revalidatie
25-04-2016
Afgelopen weekend heeft collega Maartje van den Ackerveken-Panjoel haar leerlijn oncologische revalidatie succesvol afgerond! Komende tijd zal ze zich gaan richten op de oncologische revalidatie....
Neem wat vaker de trap
25-04-2016
Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers op kantoor snel geneigd zijn om de lift te pakken. Dat blijkt uit onderzoek van het Diabetes Fonds. Neem vaker de trap in plaats van de lift. Waarom?
Reken af met vervelende zijsteken
25-04-2016
Ieder voorjaar starten weer veel mensen met hardlopen. Voor veel (beginnende) hardlopers en brisk wandelaars zal het herkenbaar zijn: die pijnlijke zijsteken die doorgaan met trainen soms even onmogelijk maken.
Vitamine D tekort onderschat
25-04-2016
Veel Nederlanders hebben een vitamine D tekort. Ruim 40% van de vrouwen boven de 50 jaar valt daaronder. Vitamine D is belangrijk voor de opbouw van sterke botten en tanden. Het lichaam maakt zelf vitamine D onder invloed van zonlicht.
Beweeg meer, slik minder pijnstillers
12-04-2016
Bijna driekwart van de 55-plussers met rugklachten slikt pijnstillers die nauwelijks helpen om de rugpijn te verminderen, maar wel nare bijwerkingen kunnen geven.
Beweeg naar een fitte zomer
05-04-2016
Heel langzaam gaat je energieniveau tijdens de wintermaanden achteruit. Voorjaarsmoeheid is vaak een nasleep van de winterdip en ontstaat door een gebrek aan vitamines, mineralen, beweging en buitenactiviteiten.
Ouderen in de toekomst mogelijk minder kwetsbaar
31-03-2016
Er is reden om aan te nemen dat ouderen over enkele decennia weerbaarder zijn dan de huidige generatie ouderen.
HKZ audit weer glansrijk doorstaan, weer een jaar gecertificeerd
31-03-2016
Vandaag is KIWA weer op bezoek geweest voor een externe HKZ audit. We hebben deze weer glansrijk doorstaan en zijn weer een jaar lang gecertificeerd!
Tablet-nek... App-bochel?! Geen Paniek!
31-03-2016
Misschien zag u het wel passeren in het journaal. Steeds meer kinderen zouden serieuze nekklachten ontwikkelen door het overmatig gebruik van een tablet, smartphone of Nintendo DS.
Wat is dat? Kalk in mijn pees?
31-03-2016
Een peesverkalking is de afzetting van kalk in een pees, wat kan leiden tot (pijn)klachten. Een ander woord voor deze kalkspatjes is calcificaties.
Steeds jonger obesitas en hoge bloeddruk
31-03-2016
Mensen hebben op steeds jongere leeftijd risico op gezondheidsproblemen door obesitas en hoge bloeddruk dan vorige generaties.
Preventietraject
30-03-2016
Komende week starten collega's Matthijs Reedijk en Marike Peters met een groot preventietraject voor een bedrijf. Meer dan 100 medewerkers zullen fysiek getest worden door hen..
Advies over fysiotherapie in basispakket
29-03-2016
Zorginstituut Nederland gaat op verzoek van minister Schippers van VWS opnieuw kijken naar de vergoeding van fysiotherapie in de basisverzekering.
De impact van bukken op uw tussenwervelschijf
25-03-2016
Misschien weet u het niet, maar bukken heeft een enorme impact op uw tussenwervelschijf.
30 Dagen geen alcohol met IkPas
01-03-2016
Via IkPas.nl gaan duizenden mensen de uitdaging aan om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken.
Sporten in de kou
29-02-2016
Bij koud weer bent u misschien geneigd om niet of minder buiten te gaan sporten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ook in de herfst en winter gewoon doorgaan met buiten sporten.
Beetje afvallen biedt al gezondheidsvoordelen
29-02-2016
Een paar pondjes kwijtraken verlaagt al het risico op verschillende gezondheidsproblemen bij obese volwassenen. Dat blijkt uit een onderzoek van Washington University School of Medicine.
Nieuwe collega: Marike Peters
27-02-2016
Vanaf 1 maart is ons team verder uitgebreid met Marike Peters. Marike in onder andere gespecialiseerd in manuele therapie....
De eerste Helweek van 2016 is gepland!
25-02-2016
Op maandag 28 maart starten weer met een Helweek. Een week waarin de deelnemers gaan proberen om, zowel op mentaal als fysiek niveau, de grenzen te verleggen....
Sporten met griep of verkoudheid
08-02-2016
De griep slaat momenteel wild om zich heen. Er zijn ook veel mensen verkouden. Is het eigenlijk veilig om dan door te gaan sporten?
60 Plus en krachttraining: verstandig?
26-01-2016
Uit recent onderzoek blijkt dat bewegen goed is, maar dat juist de combinatie bewegen en krachttraining het beste werkt. Het idee is dat door krachtraining het groeihormoon gestimuleerd wordt. Dat groeihormoon stimuleert celherstel.
Bewegen belangrijk bij depressie
25-01-2016
Acht procent van de Nederlanders gaf in 2014 aan dat jaar een depressie te hebben of te hebben gehad. Het gaat om mensen van twaalf jaar of ouder. Wist je dat bewegen een belangrijke rol kan spelen bij het voorkomen of herstellen van een depressie?
Zes vragen over je spieren
25-01-2016
Spieren, je hebt er ongeveer 640 van. Maar wat zijn het eigenlijk? Zes interessante vragen en antwoorden over spieren.
Fysieke training is goede ondersteuning bij Astma
25-01-2016
Elke dag een half uur fysieke activiteit helpt astmapatiënten om hun ademhalingsproblemen beter onder controle te houden. Dat is de conclusie van het onderzoeksteam aan de Concordia Universiteit van Montreal.
Fysiofitness: sporten met deskundige begeleiding
24-01-2016
Fysiofitness is sporten met hoogwaardige begeleiding vanuit Fysiocenter Bladel. Sporten in groepsverband, maximaal 6 personen, waarbij er begeleiding is van een gediplomeerde fysiotherapeut.
Per 1 februari is collega Roel Hazelzet hier niet meer werkzaam.
22-01-2016
Per 1 februari is collega Roel Hazelzet niet meer werkzaam bij Fysiocenter Bladel. Hij heeft de keus gemaakt om fulltime te gaan werken bij Fysiotherapie Manders in Eindhoven, waar hij al enkele jaren part-time werkzaam is.....
Het verschil tussen osteoporose of artrose
18-01-2016
Artrose en osteoporose wordt regelmatig door elkaar gehaald. Onterecht. Het is wel heel wat anders. Een korte uitleg.
Vallen ernstig probleem
04-01-2016
Vallen bij oudere mensen is een ernstig en veelvoorkomend probleem. Ongeveer één op de drie nog thuiswonende ouderen valt minstens éénmaal per jaar. Dit kan nare gevolgen hebben.
Wat is eigenlijk spierpijn?
04-01-2016
Na ongewone of zware inspanningen heb je grote kans op spierpijn. Dat kan onmiddellijk gebeuren, maar de spierpijn kan ook pas na één of twee dagen komen of erger worden.
Sporten in de kou
04-01-2016
De winter is nu in grote delen van Nederland echt begonnen. Bij koud weer bent u misschien geneigd om niet of minder buiten te gaan sporten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ook in de winter gewoon doorgaan met buiten sporten.
Hoe werkt vetbranding?
04-01-2016
Vetverbranding spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Vooral na de decembermaand. Vet is de energiebron waar we het meest van hebben en levert het meeste energie op. In deze tijd eten we meer dan het lichaam nodig heeft.
Beweegvoornemens voor 2016?
04-01-2016
Beweegvoornemens voor 2016 gemaakt? Dan zit je goed! Al je beweegvoornemens voor 2016 zetten wij graag samen met jou om in actie.
Wij wensen u een fit 2016!
03-01-2016
Het team van Fysiocenter Bladel wenst u een fit 2016! Hopelijk zult u ook in 2016 weer van onze diensten gebruik maken, wanneer u fysieke ongemakken ervaart...
De ziekte van Ledderhose
02-01-2016
De ziekte van Ledderhose is een minder bekende aandoening en valt onder de catergorie 'weke delen reuma'. Het is te herkennen aan de kleine bultvormingen onder de voet. Doordat deze aan de onderzijde van de voet zitten, kan dit tijdens het staan en lopen leiden tot pijnklachten....
Oncologische revalidatie
01-01-2016
In 2016 gaan we starten met oncologische revalidatie specifieke voor mensen met de diagnose kanker, of mensen die klachten ervaren tijdens of na de behandeling ervan. Collega Maartje van den Ackerveken sluit binnenkort de leerlijn oncologische revalidatie af en staat voor u klaar!
Wat is een goede zorgpolis voor fysiotherapie?
30-11-2015
De zorgverzekeraars hebben de nieuwe premies en aanvullende pakketten bekend gemaakt. Voor de vergoeding fysiotherapie is zo’n aanvullend pakket van belang. Moet ik blijven of veranderen? Denk na: er valt echt wat te kiezen, maar het is niet gemakkelijk… Belangrijke overwegingen.
Samenwerking met Maxfysio
25-11-2015
Sinds 17 november kunt u bij ons ook terecht voor braces, bandages en oefenmaterialen, door de samenwerking met Maxfysio. We hebben een groot assortiment voorradig. Geen verzendkosten, de juiste brace, de juiste maat...
Skiën zonder risico's: 7 tips
22-11-2015
HET SEIZOEN KOMT ER WEER AAN! Bijna tijd voor de wintersport. Lekkere vorm van lichaamsbeweging, goed voor uw gezondheid. Om ongevallen te vermijden of de ernst ervan te verminderen, presenteren we 7 basistips voor veilig skiën.
Onze praktijkkrant
20-11-2015
Recent verscheen onze eigen praktijkkrant boordevol mogelijkheden en een aantrekkelijke actie. Gemist? Lees hem dan hier!
Brace of tape zijn even goed bij enkelbandletsel
19-11-2015
Met haar onderzoek bevestigt Ellen Kemler de wetenschappelijke opinie dat zowel een enkelbrace als enkeltape gebruikt kunnen worden om acuut lateraal enkelbandletsel te behandelen.
Dekt uw zorgverzekering voldoende fysiotherapie?
18-11-2015
Dekt uw verzekering voldoende fysiotherapie? Tot 31 december kunt u een nieuwe (aanvullende) zorgpolis kiezen. Voor een totaal overzicht van deze zorgpolissen verwijzen we u naar.....
Zwik je vaak? Pas op voor gewrichtsinstabiliteit!
02-11-2015
Verzwikking komt vaak voor. Het meest bij de enkels. Een keer je enkel zwikken is geen probleem, maar meestal zwik je na die eerste keer vaker.
Vraag het de fysiotherapeut: Osteoporose (botontkalking)
01-11-2015
In onze praktijk wordt regelmatig de vraag gesteld of je osteoporose (botontkalking) kunt voorkomen en wat je dan moet doen? Uit onderzoek blijkt dat osteoporose kan worden voorkomen.
Krachttraining tegen Alzheimer
01-11-2015
Door een actieve levensstijl houden we het lichaam zowel fysiek als mentaal in conditie. Tot zover niets nieuws. Nieuw is dat onderzoek, uitgevoerd bij fysiek gezonde ouderen met Alzheimer, aantoont dat bewegen ook sterk het denkvermogen verbetert. Het geheugen, de concentratie en denktaken gaan spectaculair vooruit. Wat is de sleutel?
Uw zorgverzekering in 2016
26-10-2015
Het kiezen van de juiste zorgverzekering komt er binnenkort weer aan. De keuze is niet bepaald gemakkelijk met heel veel verschillende polissen en uitzonderingen. Alvast wat voorinformatie.
Beweging goed voor vermoeide reumapatient
26-10-2015
Vermoeidheid is een vaak voorkomende klacht bij patiënten met reumatoide artritis (RA). Deze klachten kunnen door meer dagelijkse beweging en een sportprogramma verbeteren. Dat concludeert Sanne Rongen-van Dartel van het Radboudumc uit haar onderzoek waarmee ze onlangs promoveerde.
Vraag het de fysiotherapeut
26-10-2015
VRAAG: “Als ik wat langer zit, vooral een beetje onderuit gezakt, dan krijg ik tinteling, doof gevoel in mijn voeten. Wat kan dat zijn?”
Fysiotherapie werkt preventief bij artrose
26-10-2015
Promotieonderzoek van Kasper Huétink (LUMC, afdeling Orthopedie en Radiologie) heeft aangetoond dat bij iemand met knieklachten op jonge leeftijd (10 jaar) al te zien is of zo’n kind een verhoogde kans heeft om later knieartrose te ontwikkelen.
Een leven lang bewegen voorkomt later fysieke problemen
26-10-2015
Mensen die hun hele leven blijven bewegen, hebben minder kans om op latere leeftijd fysieke problemen te krijgen.
Update gastvrouw José Wolfs
26-10-2015
We moeten helaas melden dan onze gastvrouw José Wolfs vanaf 1 november niet meer werkzaam is bij ons op de praktijk....
Arbeid en preventie: het totaalpakket!
25-10-2015
Sinds enkele maanden bieden we een totaalpakket aan van arbeid- en preventieproducten. Bent u werkgever en wilt u een lager ziekteverzuim in uw bedrijf? Bent u werknemer en werkt u in een bedrijf met veel verzuim en inversteert uw werkgever nog niet in preventie? Lees dan verder...
Gratis sportspreekuren bij Fysiocenter Bladel
24-10-2015
We bieden al sinds de start van de praktijk sportspreekuren aan. Dit is een gratis wekelijks spreekuur waar u zich voor kunt aanmelden als sporter. Wij beoordelen uw blessure en adviseren u hierin. Wilt u hier meer over weten?
Verwelkom de herfst!
28-09-2015
Het is zover, de herfst staat weer voor de deur. De dagen worden heel snel korter, kouder, natter en donker. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip. Vecht niet tegen de herfst maar verwelkom hem!
Prinsjesdag & Zorgverzekeringen 2016
28-09-2015
Tijdens Prinsjesdag is officieel bekend gemaakt wat er voor 2016 verandert aan uw zorgverzekering. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij.
Pielen tijdens kantooruren goed voor gezondheid
28-09-2015
Uren achter elkaar op een bureaustoel zitten, is niet goed voor de gezondheid, maar af en toe een beetje friemelen in je stoel kan de nadelige gevolgen tegengaan. Dat blijkt uit onderzoek onder vrouwen.
Lezing KBO: De geriatrie fysiotherapeut houdt u in beweging!
25-09-2015
Op woensdagmiddag 14 oktober zal onze collega Anky van de Wiel- Vermeulen een lezing bij de KBO gaan verzorgen over geriatrie fysiotherapie, DE therapie voor de ouder wordende mens. Bent u zelf mantelzorger, of heeft u een vader, moeder, opa of oma die beperkingen ervaart in de zelfverzorging? Wij nodigen u uit!
Waarom huiswerkoefeningen zo belangrijk zijn
25-09-2015
Een bezoek aan een fysiotherapeut leidt in veel gevallen tot de opdracht thuis oefeningen uit te voeren. Maar niet iedere patiënt doet deze oefeningen trouw, omdat men de motivatie verliest of er simpelweg niet de tijd voor neemt. Het gevolg hiervan kan zijn dat het genezingsproces minder snel verloopt.
Fysiotherapie voor de ouder wordende mens!
24-09-2015
Geriatrie fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een geriatrie fysiotherapeut heeft zich verder geschoold in het behandelen van ouder wordende mensen met lichamelijke ongemakken.
Het uitvoeren van uw eigen helweek!
24-09-2015
Heeft u al eerder gehoord van een helweek? Schrikt deze naam u af? Lees dan verder.....
Strandwandeling helpt om langer te slapen
21-09-2015
Een wandeling over het strand zorgt voor een 47 minuten langere slaap in de nacht erop. Een stuk meer dan wanneer die wandeling landinwaarts plaatsvindt.
Morgen: Wereld Fysiotherapie dag
07-09-2015
Fysiotherapeuten spelen een sleutelrol om mensen met of zonder klachten in beweging te krijgen en te houden. Bewegen is aantoonbaar zeer effectief voor het ontwikkelen en behouden van een goede gezondheid en goede participatie in de maatschappij.
Actie: Laat nu uw mobiliteit meten!
19-08-2015
Een goede mobiliteit in het lichaam is een voorwaarde om goed te kunnen bewegen. Met de Mobeefit mobiliteitsmeter kunnen we vanaf nu uw mobiliteit betrouwbaar in kaart brengen. In 2015 bieden we u dit aan tegen een scherpe prijs!
Extra vitamine D helpt vallen voorkomen bij ouderen
18-08-2015
Een vitamine D-supplement kan een tekort bij ouderen tegengaan en ervoor zorgen dat ze minder vaak ten val komen. Dat blijkt uit een onderzoek van Wake Forest Baptist Medical Center waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het Journal of the American Geriatrics Society.
Oedeemtherapie, nu ook mogelijk bij Fysiocenter Bladel.
16-08-2015
Vanaf augustus is onze collega Maartje werkzaam in de praktijk als oedeemtherapeute. Afgelopen jaar heeft ze deze uitgebreide cursus succesvol afgerond.
Nederlanders drinken te weinig water
06-08-2015
Nederlanders drinken gemiddeld ruim vier glazen water (250 ml) per dag, minder dan de aanbevolen hoeveelheid. Dat blijkt uit het Nationaal Wateronderzoek.
'16 procent lage rugklachten blijkt reumatische aandoening'
24-07-2015
Zo'n 16 procent van de mensen die bij de huisarts aankloppen met chronische lage rugklachten, blijkt last te hebben van de reumatische aandoening axiale spondyloartritis. Dat blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker Lonneke van Hoeven van het Erasmus MC.
Een lange eerste afspraak maken?
11-07-2015
Vanaf 2015 is het mogelijk om meteen tijdens de eerste afspraak een volledige behandeling te krijgen. Hierdoor kunnen we u eerder helpen....
Sporten op jonge leeftijd heeft mogelijk langdurig effect
29-06-2015
Vroeg beginnen met sporten heeft mogelijk nog lange tijd een positief effect op de gezondheid en sportieve ambities. Dat blijkt uit onderzoek onder muizen door de Amerikaanse universiteit van Californië.
Met de auto op vakantie?
22-06-2015
Gaat u met de auto op vakantie? Zo'n lange autorit kan een behoorlijke aanslag op uw lichaam zijn. Vooral uw onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. De zithouding in de auto of een verkeerde afstelling van de stoel blijken vaak de oorzaak van klachten.
Kinderen moeten vaker naar buiten om bijziendheid te voorkomen
16-06-2015
Kinderen moeten dagelijks twee uur buiten zijn, niet te lang op telefoon of tablet kijken en vooral niet ‘s avonds in bed nog lezen. Daarmee kunnen ze voorkomen dat ze ernstig bijziend worden. Dat zegt oogonderzoeker Virginie Verhoeven.
Lichaamsbeweging: samen is leuker en beter
09-06-2015
Het is nog eens aangetoond dat de houding van je partner zeer motiverend kan zijn om je (slechte) gewoontes te veranderen. Of het nu om roken, gewichtscontrole of fysieke activiteit gaat, als je er samen met je partner aan werkt, is de kans dat je je leefwijze verbetert veel groter. Dat is uit onderzoek gebleken.
Afgelasting helweek juli
03-06-2015
Aangezien er te weinig inschrijvingen zijn voor komende editie wordt deze verplaatst naar de week van 21 september.
Twee uur kantoorwandelen per dag houdt je gezond
02-06-2015
Mensen met een kantoorbaan zouden tijdens hun werk minstens twee uur van hun stoel af moeten komen. Dit verkleint het risico op diverse ziektes, concluderen experts in het tijdschrift British Journal of Sports Medicine.
Dit doet Whatsappen met je lijf
02-06-2015
Zit jij dagelijks uren gebogen over je telefoon én heb je last van nek- en rugpijn? Uit nieuw onderzoek blijkt dat...
Nieuwe collega: Roel Hazelzet
29-05-2015
Begin juni is onze nieuwe collega Roel Hazelzet gestart! Roel is fysio-manueel therapeut Msc. en heeft daarnaast ook nog de cursus dry needling afgerond.
Dit doet What's Appen met je lijf
26-05-2015
Zit jij dagelijks uren gebogen over je telefoon én heb je last van nek- en rugpijn? Uit nieuw onderzoek blijkt dat er een verband is tussen die twee.
Vijf vaak voorkomende verkeerde werkhoudingen
26-05-2015
Heeft u een kantoorbaan? Een goede werkhouding achter het bureau heeft een belangrijk aandeel in uw gezondheid. Hieronder bespreken we vijf vaak voorkomende foute werkhoudingen die leiden tot klachten aan nek, rug, schouders en hoofd:
Sport en preventie
25-05-2015
Wist u dat Fysiocenter Bladel meer diensten biedt dan alleen fysiotherapie? Wij kunnen u ook van dienst zijn voor fysiofitness, beweeggroepen, sporttesten...
Helweek bijeenkomst 28 mei 19.30u
24-05-2015
Twijfel je of je mee wilt doen? Kom dan 28 mei om 19.30u naar onze bijeenkomst.
Helweek 6-12 juli 2015
08-05-2015
Onze tweede helweek vindt plaats in de week van 6 juli!
Onze klanten aan het woord..
05-05-2015
Wij vinden het erg belangrijk dat u ook de ervaringen van onze klanten zelf hoort.
Ruim helft Nederlanders sport wekelijks
28-04-2015
Vrijdag 24 april maakten het CBS en RIVM bekend dat ruim de helft van de Nederlanders wekelijks sport. Dat blijkt uit de gegevens die het CBS in 2014 verzamelde.
Groter risico overgewicht door tv kijken
28-04-2015
Dagelijks tv kijken vergroot het risico op overgewicht bij jonge kinderen. Een uur per dag zou dit risico al vergroten.
Wat zegt BMI over gezondheid?
20-04-2015
Over de voorbeeldfunctie van modellen wordt voortdurend gediscussieerd. Frankrijk ging onlangs over tot het instellen van een minimum BMI van 18 bij modellen. Maar wat zegt een BMI eigenlijk over gezondheid?
Door sporten leef je langer
14-04-2015
Door sporten leef je echt langer, véél langer zelfs. Zo prijkt vandaag de kop van een artikel in NRC next. Onderzoek toont aan dat zeven tot tien uur matig intensief trainen per week de kans om op korte termijn te sterven aanzienlijk verkleint.
Wereldgezondheidsdag
07-04-2015
Dinsdag 7 april was het Wereldgezondheidsdag. Daarmee werd aandacht gevraagd voor de algemene gezondheid van de wereldbevolking en werd stilgestaan bij gezondheidsrisico’s.
Helweek survivors maart 2015
01-04-2015
7 dagen die je leven veranderen...
Zwangerschap en veilig sporten
30-03-2015
Fit blijven tijdens de zwangerschap heeft grote voordelen!
Sterke toename hardloopblessures
30-03-2015
Het aantal blessures bij hardlopers is afgelopen jaar flink gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL. Met name bij beginnende hardlopers is een sterke stijging gemeten.
Bewuster leven in Nederland
30-03-2015
Uit onderzoek van het onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat Nederlanders in de afgelopen 3 jaar bewuster zijn gaan leven.
Uurtje vooruit... Stijging hartinfarcten
27-03-2015
Van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart ging de klok weer een uurtje vooruit. Dat is een uurtje minder slapen, maar er lijkt meer aan de hand te zijn...
3 vragen over spierpijn
25-03-2015
Als je begint met sporten en bewegen dan moet je de belasting geleidelijk opbouwen. Zo kan je lichaam wennen en verantwoord en goed sterker worden. Soms krijg je toch spierpijn. Wat gebeurt er dan? We geven antwoord op de 3 meest gestelde vragen.
Sportvoornemens nieuwe jaar riskant
23-02-2015
Fysiotherapeuten luiden de noodklok over de opvallende toename van het aantal sportblessures in de eerste weken van het jaar. Veel mensen gaan dan vanwege goede voornemens opeens fanatiek sporten, maar lopen te hard van stapel en belanden al heel snel bij de fysio.
Nieuwe website en digitale nieuwsbrief!
10-02-2015
Onze website is volledig vernieuwd, maar er is meer..
Digitale nieuwsbrief
10-02-2015
Een maandelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over onze praktijk, tips en adviezen!