Onze klanten aan het woord:

 

Revalidatie na heupprothese
Rosiet van Doormalen-Maas

Revalidatie na heupprothese

 

Na mijn heupoperatie die begin oktober 2017 plaatsvond, heb ik 3 à 4 maanden bij Fysiocenter Bladel gerevalideerd.

Ik was al bekend met de praktijk omdat ik twee jaar daarvoor moest revalideren na een bekkenbreuk ten gevolge van een ski-ongeval. Na verloop van tijd bleek dat het herstel niet optimaal was omdat er vervroegd slijtage in mijn heupgewricht optrad. Vanwege mijn relatief jonge leeftijd werd de knoop doorgehakt en kwam ik in aanmerking voor een nieuwe heup.

Omdat ik al goede ervaring had met fysiotherapeut Lisanne, was het voor mij vanzelfsprekend om voor revalidatie terug te keren bij Fysiocen

ter Bladel. Lisanne luistert goed, weet je te motiveren en legt de lat steeds ietsje hoger.
Ik voel me – na twee jaar van mindere mobiliteit – weer volledig hersteld.
En wat ben ik daar blij mee!

 

Rosiet van Doormalen-Maas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revalidatie Totale Knieprothese
Ad van Bezouw

'' Na 2 jaar was het voor mij weer noodzakelijk  fysiotherapie  te krijgen, nu was het mijn rechter knie.

Voorafgaand was ik al eerder door Ruud behandeld voor mijn linker knie, met succes. Dus vol goede moed door gegeven dat ik op 10 april 2017 geopereerd zou worden. 

Dan gaat de molen draaien,  afspraken die steeds in goed overleg konden worden gemaakt. Ook de tijd werd correct gevolgd. Ruud stond dan met een lach je op te wachten:  ''Zullen we?''

Je krijgt wel de oefeningen mee naar huis en hij geeft er niet eentje maar meerdere. Ook heeft hij goede ogen of je het wel of niet goed doet. Als Ruud even iets anders doet, ben je niet uit zijn gezichtsveld en dan hoor je een donkere stem: ''Dat was niet goed hoor '', met correctie hoe de oefeningen wel correct uitgevoerd moet worden.

 

Het is voor mij een fijne fysiotherapeut, zowel de begeleiding als ook de menselijke belangstelling: Hoe gaat het? Zijn er nog pijn plekken? Maar ook navragen hoe het thuis gaat!

 

Tot slot:  tot volgende keer met een stevige handdruk.

Ruud bedankt voor alles GOOD LUCK.''

 

Groetjes van Ad van Bezouw 

 

 

 

 

 

 

 

Oncologische revalidatie
Annelien van de Rotte- Langerijs

 

''Na mijn chemo behandeling  heb ik op aanraden van een kennis contact op genomen met Fysiocenter Bladel met de vraag of zij mij konden begeleiden om weer in een goede conditie te komen. Onder begeleiding van Maartje van den Ackerveken- Panjoel heb ik 12 weken lang 2 keer per week  aan mijn conditie gewerkt, daar heb ik heel veel baat bij gehad. Mede dank zij haar goede begeleiding  heb ik weer een goede conditie opgebouwd. Ik kan eenieder aanraden om zo'n traject, oncologische revalidatie, bij het Fysiocenter Bladel te volgen. Super bedankt hiervoor. ''                  

Annelien van de Rotte - Langerijs           

 

 

 

 

 


 

Fysiofitness/ Beweegprogramma lage rug
Maike Raijmakers

In februari 2017 ben ik begonnen bij Fysiocenter. Het moest er toch maar eens van komen; het versterken van mijn rug. Ik heb enkele jaren terug een hernia gehad en met alleen pijnbestrijding daar redelijk vanaf gekomen, maar het is altijd een zwakke plek gebleven. Zelf had ik al van alles geprobeerd; intensief sporten, yoga, etc., maar het gewenste resultaat bleef uit. Als ik links trainde dan schoot het er rechts in.  Ik vond mezelf nog te jong om het hierbij te laten zitten, ik heb een druk gezin met 3 kinderen waar altijd wel wat te doen is.

 

Dus werd het tijd voor een andere aanpak. In februari zag ik een advertentie staan van Fysiocenter en Fitcenter Bladel in een lokaal blaadje. Zij zochten mensen die een speciaal rug-programma wilde volgen. En ik heb me opgegeven. Onder begeleiding van Lisanne ben ik gestart.  Het vraagt wel iets van je; 2x in de week op vaste tijden naar de fitness. Voordat het traject begon, namen ze testen af van hoe het met lijf en spieren gesteld is. Dan op naar de fitnessruimte van Fitcenter Bladel om te kijken wat je aan maximaal gewicht kunt handelen. Na deze eerste kennismaking trok Lisanne zich terug om het ideale sportprogramma te maken. Dus bij de tweede keer kon ik serieus aan de slag. Ik vond het heerlijk, lekker sporten en weten dat je niks forceert onder het toeziend oog van Lisanne. Als je alleen aan de slag gaat mis je de structuur van het plannen, het ergens naar toe werken, maar nu volg je een schema en Lisanne is er voor de bijsturing en het beantwoorden van vragen.

 

De sfeer bij Fysiocenter en Fitcenter is goed, ongedwongen. Er lopen wel wat heren rond met een sixpack maar de meesten mensen zijn zoals jij en ik die er allemaal nog iets van willen maken. Na een periode van 3 maanden 2x in de week sporten zat het erop en intussen kon ik weer met regelmaat in de tuin werken en de dagelijkse bezigheden kon ik beter volhouden.  

Nu is het vooral een kwestie van bijhouden, mijn rug zal altijd een zwakke plek blijven. Dus ik ben na de grote vakantie weer gestart. Maar nu met 1x in de week naar Lisanne en thuis regelmatig rug oefeningen doen. Hopelijk kan ik er zo weer een aantal jaren mee vooruit.