Verzuimbeleid? Wij gaan voor optimale aanwezigheid.

26-03-2017

 

Verzuim is en blijft een belastende factor in een organisatie. Gezien de steeds stroevere wetgeving en de stijgende pensioenleeftijd wordt het steeds moeilijker om een 

goede grip te hebben en te houden op het kort en lang durend verzuim. Als organisatie wil je ontwikkelen en zorgen dat je belangrijkste kapitaal, de werknemers, optimaal functioneert en op de juiste plek zit.

 

Positief investeren. In het afgelopen jaar zien we dat vanuit het bedrijfsleven een duidelijke vraag is ontstaan naar het optimaliseren van de organisatie op het gebied van fysieke en mentale fitheid. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de werkplek, maar er wordt nog steeds te weinig gekeken naar de werknemer zelf. Fysiotherapie acteert niet alleen in het curatieve deel van de zorg, maar ook echt aan de voorzijde hiervan. Wij kunnen iemand optimaal laten functioneren.

 

 

 

 

Verzuim wordt vervangen voor inzetbaarheid en aanwezigheid.

 

(Dreigend) verzuim: Bij (dreigend) verzuim is snelle en effectieve interventie essentieel. Door de samenwerking met een fysiotherapiepraktijk kunnen klachten aan de spieren en gewrichten vele malen sneller beoordeeld en daardoor effectiever behandeld worden. Door een snelle interventie kunnen verzuimtijden mogelijk drastisch korter worden.

 

Look en feel. Investeren in de inzetbaarheid is het beste wat een organisatie kan doen. De voordelen op een rij: aantrekken van de juiste medewerker op de juiste plek, optimaliseren van zijn/haar capaciteiten, minimaliseren van klachten en verzuim alsmede een optimaal rendement halen uit uw organisatie.

 

Reguleren van samenwerking met zorgprofessionals: De samenwerkende fysiotherapiepraktijk kan u de zorgen rondom de samenwerking met zorgprofessionals zoals 

de arbodienst, coach en ergotherapeut uit handen nemen. Wij zijn de spin in het web die het kan gaan inregelen voor u, al voordat een arbodienst ingeschakeld hoeft te worden.

 

Wij nodigen u van harte uit om kennis te maken met de mogelijkheden die er aanwezig zijn om ook uw bedrijf hierin te ondersteunen. Laat u overtuigen dat optimaal functioneren begint bij u zelf.

 

Meer informatie vindt u onder het kopje Arbeid, of klik hier.